Slovenija
12794 ogledov

Prenovljena Tržaška: semaforja stojita, cest, kamor naj bi zavil, pa ni

Tržaška cesta
1/7
Anže Petkovšek Novi križišči na Tržaški cesti v Ljubljani.
Na prenovljeni Tržaški cesti v Ljubljani stojita dva semaforja, ki ne delujeta, saj ne vodita nikamor, nas je opozoril bralec. Ceste, kamor naj bi iz tega na novo semaforiziranega križišča zavil, namreč ni.

Prvi semafor je med parkiriščem P+R na Dolgem mostu in avtocestnim priključkom Ljubljana Zahod.

Najbolj verjetno se nam je zdelo, da bodo še na tej strani ceste uredili parkirišče P+R, saj je to pogosto polno zasedeno, druga pa, da se bo preuredil avtocestni priključek, kjer pogosto nastajajo kolone. A ne drži ne eno ne drugo.

"Dodatno parkirišče P+R nasproti obstoječega P+R Dolgi most ni predvideno. Komunalni priključek na predmetnem območju smo uredili za potrebe avtosalona in trgovine. Prometno ureditev na širšem območju bomo izvedli skladno s končno rabo prostora (med drugim DARS tam načrtuje spremembe v povezavi s priključkom na avtocesto Ljubljana zahod)," so nam pojasnili na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana.

Tržaška cesta | Avtor: Anže Petkovšek Novi križišči na Tržaški cesti v Ljubljani. Anže Petkovšek

"V okviru rekonstrukcije križišča Tržaške ceste in priključka Ljubljana zahod (Vič) bosta urejena pas za desne zavijalce iz smeri Brezovica na avtocesto ter pospeševalni pas z avtocestnega priključka na Tržaško c. proti središču mesta. V okviru rekonstrukcije tega dela križišča bo urejena tudi nova prometna signalizacije, izvedeni pa bodo tudi popravki semafornih programov," so nam pojasnili na Darsu. 

Tržaško bodo razkopavali še enkrat

Pravijo, da bo investicija izvedena v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in Direkcijo RS za infrastrukturo, trenutno usklajujejo predlog sporazuma o sočasni izvedbi načrtovanih aktivnosti na tem območju, potem pa bodo izvedli postopek javnega naročila za izvajalca del. "Predvideno je, da bo preureditev avtocestnega priključka Ljubljana zahod (Vič) izvedena hkrati z obnovo dela Tržaške ceste, ki se nanj navezuje," še pravijo na Darsu. 

Prenova Tržaške ceste v Ljubbljani sicer poteka že več kot leto dni in naj bi bila pred rokom končana konec junija. Zakaj niso v tem času uredili še avtocestnega priključka Dolgi most, na Darsu niso pojasnili. 

To je skrivnost drugega semaforja, ki ne vodi nikamor

Tržaška cesta | Avtor: Anže Petkovšek Novi križišči na Tržaški cesti v Ljubljani. Anže Petkovšek

Drugi nedelujoči semafor v križišču, ki nikamor ne vodi, pa je blizu knjižnice Prežihov Voranc. Cesta, ki je še ni, bo vodila do poslovne stavbe, ki jo bodo še zgradili.

"Na območju je skladno z občinskim podrobnim prostorskim načrtom 437 Bobenčkova – Tržaška predvidena izgradnja novega stanovanjsko-poslovnega objekta. Razen obravnavane spremembe (nov priključek z Bobenčkove ulice na Tržaško cesto) druge nove prometne navezave niso predvidene," so nam pojasnili. Zanimalo nas je namreč, ali je morda predvidena tudi nova povezava proti Rožni dolini.

Poslovna stavba, ki jo bodo zgradili ob Tržaški cesti v Ljubljani | Avtor: MOL MOL

Kaj bo zraslo ob Tržaški cesti, si lahko preberete in ogledate v odloku o občinskem podrobnem prostorskem načrtu 437 Bobenčkova in 279 Tržaška

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • ode 12:29 06.junij 2021.

    https://nova24tv.si/slovenija/o-reziser-protestov-jasa-jenull-na-spletu-objavil-naslov-kjer-ne-zivi-in-ni-prijavljen-lastniki-objekta-pa-z-njim-nimajo-nobene-povezave/ Pravi naslov Jaše Jenulla je: Jožka Hegler Jenull, Ceneta Štuparja 3, Črnuče (stanovanjski blok)

  • eminenca 12:18 06.junij 2021.

    sej bo, sej bo ... počas, eni pač rabjo pred gnar, organizacija za slovnistan je pa "španska vas"