Slovenija
29 ogledov

Prepeljali bodo dvomilijontega obiskovalca

Grafika vzpenjača zurnal24.si
Na Ljubljanskem gradu se veselijo rekordnega obiska, v petek pa naj z vzpenjačo bi prepeljali tudi dvomilijontega obiskovalca.

Predvidoma ta petek naj bi se bo navedbah Ljubljanskega gradu z vzpenjačo peljal že dvomilijonti potnik. Prvi milijon obiskovalcev so prepeljali konec leta 2010, po štirih letih delovanja vzpenjače. Kot zanimivost, v enakem obdobju je po podatki statističnega urada Ljubljano obiskal dober milijon in pol turistov. Tako kot so obdarili milijontega obiskovalca, pa na Ljubljanskem gradu obljubljajo, da presenčenje čaka tudi dvomilijotega srečneža.

Sicer so v prvih sedmih mesecih letošnjega leta s tirno vzpenjačo prepeljali 158.063 potnikov kar je za 12,23 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Največ potnikov pa se za vožnjo z vzpenjačo odloči prav v avgustu.

Na Ljubljanskem gradu se lahko pohvalijo tudi z novim dnevnim rekordom prepeljanih obiskovalcev z vzpenjačo, včeraj se jih je peljalo kar 2456. Prejšnjo soboto pa je grad pa je tudi grad obiskalo rekordno število obiskovalcev - 9120. Na Ljubljanskem gradu pa dodajajo, da "pogosto obisku botruje tudi vreme, zato lahko le upamo, da se bo pozitivni trend nadaljeval do konca leta".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.