Slovenija
21 ogledov

Prepirljivi občinarji

Oršanič pravi, da si je župan Molan s svojimi izjavami dovolil čisti izlet v pol Žurnal24 main
Prepiri. Svetniki z županom o kupovanju glasov za podporo proračuna.

Jaz sem predlagal, da bi v proračun uvrstili izdajo monografije Brežic, ti pa si mi rekel, naj potem jaz podprem proračun,” se je na seji občinskega sveta na župana Ivana Molana obrnil svetnik Hrvoje Oršanič in dodal, da gre za koruptivno dejanje. “Če bi bilo tako, kot namiguje Oršanič, proračun sploh ne bi bil sprejet, saj ga potrjujejo svetniki. Ali pa ste mogoče od monografije hoteli vi imeti osebne koristi?” je Oršaniča spraševal župan in dodal, da je potem svetnik napeljeval na koruptivno dejanje.

Politična kultura. Žalitve. Na sejah brežiškega občinskega sveta najbolj razboriti svetniki župana celo pošiljajo nekam. “Komunikacija in politična kultura na našem občinskem svetu ne gresta v pravo smer, zato predlagam, da se damo na okrogli mizi o tem podučiti,” je predlagala svetnica Rajka Križanac.

Oršaniču sta na pomoč pri besednem dvobojevanju priskočila Stane Radanovič in Ivan Sušin, ki je dejal, da je župan za ta proračun glasove kupoval po dolgem in počez.

Kriva je tiskovka
Vroča polemika med županom in omenjenimi svetniki se je vnela na račun novinarske konference ob županovi petletki. Molan je na njej odgovarjal tudi na očitke skupine petih svetnikov (poleg že omenjenih sta v njej še Marjan Jurkas in Rajka Križanac), ki so na svoji tiskovni konferenci spregovorili o domnevnih nepravilnostih pri oblikovanju proračuna in izrazili pomisleke o obnovi brežiškega gradu, če ni več v občinski lasti.

Tiskovno konferenco smo sklicali zato, ker v občinskem svetu ne moremo povedati tega, kar mislimo, saj tu vlada enoumje,” se je pritoževal Radanovič. Župan pravi, da ga kritike ne motijo, moti ga pa pa dvoličnost nekaterih posameznikov. “Mi nismo žalili župana, on pa je nas žalil in diskreditiral,” je bil ogorčen Oršanič, ki je od Molana zahteval, naj mu v obraz pove glede dvoličnosti in se mu javno opraviči. “To ni politika, to je politični škandal,” je jezen dejal svetnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.