Slovenija
1475 ogledov

Preplah v Kamniku, evakuirali šolo in vrtec

Profimedia
Policija je že odredila, da preplaha ni več.

Po navodilih policije so danes dopoldne zaradi bombnega preplaha, ki se je izkazal za lažnega, evakuirali 41 otrok iz Osnovne šole 27. julija in 53 otrok iz enote Kamenček Vrtca Antona Medveda Kamnik, poroča portal N1.

Pri tem so zaprli širšo okolico Trga prijateljstva. Informacijo sta potrdila tudi župan občine Matej Slapar, ki je bil o preplahu obveščen s strani poveljnika civilne zaščite, in ravnateljica Osnovne šole 27. julija v Kamniku, Jasna Lampe. Otroke so evakuirali so v Dom kulture Kamnik, pripadniki civilne zaščite pa so jim podelili topel obrok. Kot je pojasnila ravnateljica, so se po uri in pol varno vrnili v šolske klopi.

Pristojni naj ne bi našli eksplozivnih sredstev, območje je sedaj ponovno odprto.

Iz PU Ljubljana so potrdili, da so bili danes dopoldan obveščeni o dogodku, kjer bi lahko prišlo do ogrožanja varnosti. ''V okviru policijskih nalog je bila, za čas preveritve sumov, preventivno evakuirana ena izmed šol. Policija glede tega nadaljuje s kriminalistično preiskavo zaradi sumov kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,'' so sporočili.

Preiskava še poteka, zato več uradno znanih informacij še ni.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 16:12 20.september 2021.

    Hojs, je že določil, krivi so levi fašisti ! To se nam dogaja v družbi ?, ljudje pa samo gledamo in prenašamo.