Slovenija
4401 ogledov

Preplah v Ljubljani, od Viča do centra močan vonj po plinu

gasilci Krško Gasilska zveza Krško
Klici na pomoč so prihajali od Trga republike do viškega zdravstvenega doma in Rožne doline.

"Ob 8.48 so na širšem območju Viča v Ljubljani zaznali močan vonj po plinu. Klici o zaznavanju plina so prihajali od Trga republike do Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, ZD Vič. Tržaška cesta, Vrtača, Trg MDB, Rožna dolina, Aškerčeva," poroča portal uprave za zaščito in reševanje.

Ni šlo za uhajanje plina, saj ekipa Energetike Ljubljana uhajanja plina ni zaznala, tudi na policiji so nam potrdili, da ni informacij, da bi bile kakšne težave ali napake na plinski napeljavi. Kot se je kasneje izkazalo, je za neprijeten vonj v bližini središča Ljubljane bil kriv eksperiment na Fakultete za farmacijo. Za portal N1 so namreč potrdili, da je težava nastala med izvajanjem enkratnega eksperimenta.

"Ob približno 8.35 je v sklopu enkratnega eksperimenta prišlo do reakcije, pri kateri se je sprostil plin z zelo močnim vonjem, ki ga zaznamo že v zelo nizkih koncentracijah," so razložili za omenjeni portal. Dodali so, da se je plin sprostil v miligramskih količinah in da zato ni neposredno nevaren.

Portalu 24ur se je oglasil eden od študentov Biotehniške fakultete, ki je povedal, da plin zaznavajo tudi v notranjih prostorih in da je bil vonj najmočnejši okrog pol desetih.

Naslovna fotografija je simbolična. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 8
  • Ender3 18:55 13.december 2023.

    Tako je, če se na kemijskem institutu prismodi..

  • Avatar Leon
    Leon 15:53 13.december 2023.

    Smrad polnih hlač je bil odziv članstva upokojencev v stranko 1. Oktober .

  • Pierre 15:45 13.december 2023.

    Eni so pojedli preveč prebranca pod Rožnikom...