Slovenija
19 ogledov

Preplastitev namesto krpanja

Makadamski odsek, dolg okoli 200 metrov, olajša dostop do Zlatega polja. (Foto: Žurnal24 main
Zlato polje. Občina bi preplastila makadamsko cesto, vendar nima denarja.

Kranj. Osemdeset tisoč evrov bi po ocenah kranjske mestne uprave stala preplastitev makadamske ceste od študentskega doma do vrtnarije na Zlatem polju. Pobud o ureditvi priljubljene bližnjice med regionalnima cestama mimo vojašnice in proti Naklu je vse več.

Pripravna bližnjica
Zanima me, zakaj se ta odsek ne asfaltira,” mestno upravo sprašuje občan Kranja, meneč, da tudi pogosto popravljanje lukenj stane, prav tako spomni na veliko prahu. Pojasnjuje, da je sicer pogost uporabnik makadamskega odseka, ker mu olajša dostop s Kokrice do Zlatega polja.

Občina se strinja
V letošnjem proračunu asfaltiranje ni načrtovano,” odgovarja predstavnica za stike z javnostmi na Mestni občini Kranj Mendi Kokot. “Se pa z občanom strinjamo, da bi bilo treba cesto urediti,” dodaja. Sorazmerno visoke stroške narekuje tudi lastništvo. Cesta namreč ne poteka v celoti po zemljišču, ki je last občine, tako da bi bilo treba urediti tudi odkupe zemljišč, opozarja Kokotova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.