Slovenija
3 ogledov

Prepoved Dnevniku buri duhove

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Mednarodni inštitut za tisk (Ipi) je zaskrbljen nad sodno prepovedjo poročanja o italijanskem poslovnežu Pierpaolu Ceraniju, ki je doletela časnik Dnevnik. V NSi so odločitev sodnice označili za kršenje slovenske ustave.

Direktor Ipija David Dadge sicer noče komentirati zadeve. "Sem pa izjemno zaskrbljen zaradi splošne prepovedi, dokler sodišče ne odloči o primeru, tako da pobudnik tožbe ne bo imel več povoda za nadaljevanje sodnega postopka," je v pisnem sporočilu zapisal Dadge. Po njegovem bi namreč prepoved lahko pomenila "utišanje medijev v tej zadevi za nekaj let".

NSi: Vrnitev v stare čase
Odločitev okrajne sodnice Katarine Novšak Kaplan pa so kot grob poseg sodišča v neodvisnost medijev in kršenje slovenske ustave označili v izvenparlamentarni Novi Sloveniji.

" Takšno delovanje sodišča spominja na čase pred letom 1990, ko v Sloveniji ni bila zagotovljena pravica do svobode izražanja. Prepoved pisanja Dnevniku o italijanskem poslovnežu zgovorno kaže na to, da je v slovenskem sodstvu nekaj hudo narobe," so prepričani v Novi Sloveniji in od pristojnega ministra Aleša Zalarja pričakujejo primerno ukrepanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.