Slovenija
180 ogledov

Prepoved dojenja na kavi

“Kaj podobnega se ne bo več zgodilo,” je zagotovil lastnik restavracije Salon Al Žurnal24 main
Restavracija. Mamici so v lokalu prepovedali dojenje, ker so se drugi gostje menda pritožili.

 

Kotiček za starše

Dojenje in previjanje. Sezam je na Novem trgu 1 uredil prostor za hranjenje in previjanje otrok. Za vse starše je odprt vsak delavnik od 8. do 16. ure.

"Na vrtu so bile zasedene tri mize, jaz pa sem začela dojiti dvomesečnega dojenčka. Takrat je pristopila natakarica in mi dejala, da je to restavracija in naj grem dojit v notranjost lokala. Takšnega odziva nisem pričakovala," je izkušnjo z vrta restavracije Salon v središču Ljubljane opisala Tina Šnajder Paunović.

 

"Ne gre za nespodobnost do mene – odzvali so se gostje okoli nje," je navodilo natakarici, naj mamico povabi v notranje prostore, upravičeval lastnik restavracije Salon Aleš Prestor. "Ljudje so čudno gledali," je večkrat poudaril. Njemu se dojenje ne zdi nič "nečloveškega", a kot je zatrdil, ni bilo pogodu nekaterim strankam, ki so takrat sedele na vrtu.

Prav zato so mamici ponudili, naj se umakne v notranje klimatizirane prostore, kjer bi lahko v miru dojila otroka. Na vprašanje, zakaj drugih gostov niso prosili, da se presedejo, je odvrnil, da je bilo lažje preusmeriti eno mamico kot ducat drugih gostov.

Šnajder Paunovićeva je sicer podvomila, da je bil to res za odziv na želje gostov, saj je pri eni od miz sedela njena znanka, pri drugi pa so menda sedeli tujci, ki se na dogajanje v okolici niso ozirali. "Ker sem sedela pri eni od zadnjih miz, me drugi gostje sploh niso videli," je dodala.

Mame dojijo, kjer morajo
"Po mestu večkrat vidim mame, ki dojijo v lokalih," pa je povedala Manuela Müller iz združenja staršev in otrok Sezam. Pritožb zaradi prepovedi dojenja v lokalih do zdaj niso dobili, Müllerjeva pa je dodala, da je dojenje v javnosti neprijetno predvsem za matere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.