Slovenija
36 ogledov

Prepoved hranjenja tudi v Piranu?

Na vodnjaku, ki je kulturni spomenik, puščajo golobom celo ostanke svojih obroko Žurnal24 main
Napoved. Svetnica stranke Piran je naš bo zahtevala pripravo odloka o prepovedi hranjenja golobov.

“Na zadnji seji občinskega sveta sem to predlagala ustno, na prvi prihodnji pa bom to storila še pisno,” napoveduje Alenka Šuto, svetnica stranke Piran je naš. Predlagala bo pripravo občinskega odloka, s katerim bi prepovedali hranjenje golobov po mestu. “Nič nimam proti živalim, a naj raje postavijo krmilnice zanje. Piran je umazan kot že dolgo ne. Najbolj pa me moti, da se dopušča hranjenje golobov celo na nedavno obnovljenih kulturnih spomenikih, kot je vodnjak na Trgu 1. maja. Nekateri jim na njegovem zidanem robu puščajo celo ostanke svojih obrokov,” pojasnjuje Šutova.

Tudi v Kopru jih moti
Spomnimo, tudi v Kopru so napovedali prepoved hranjenja golobov in ob tem globo, ki bi lahko dosegla celo sto evrov. Takšen odlok so že tudi imeli na dnevnem redu seje občinskega sveta, a so ga nato z nje umaknili; pred njegovim sprejetjem naj bi namreč proučili pripombe, ki so nanj prispele. V Kopru so sicer predvidevali tudi prepoved hranjenja potepuških mačk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.