Slovenija
20 ogledov

Prepoved razpolaganja z Abanko

Odločbe je izdala Agencija za trg vrednostnih papirjev, ki jo vodi Damjan Žugelj Žurnal24 main
Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) je Zavarovalnici Triglav, Slovenski odškodninski družbi, Hitu, Mobitelu in Luki Koper prepovedala razpolaganje z delnicami Abanke Vipa.

Prepoved uresničevanja glasovalnih pravic v Abanki, ki so jo objavili na spletni strani ATVP, imajo omenjena podjetja, vse dokler ne vložijo prevzemne ponudbe za delnice Abanke, ali dokler ne prodajo delnic do te mere, da skupaj ne bodo več dosegale prevzemnega praga. Prav tako odločba prepoveduje Abanki, da bi uresničila glasovalne pravice prej omenjenih družb.

Prepoved tudi v primeru Javorja Pivke
Prepoved uresničevanja glasovalnih pravic je ATVP izdala tudi za delnice podjetja Javor Pivka, ki so v lasti družb Abame, Toma in Preseka. Omenjene tri družbe dosegajo prevzemni prag v ciljni družbi Javor Pivka, saj seštevek njihovih deležev znaša 43,42-odstotni delež glasovalnih pravic. Prepoved razpolaganja z delnicami velja, vse dokler družbe ne dajo prevzemne ponudbe za delnice družbe Javor Pivka, ali dokler ne bodo prodale delnic, tako da prevzemnega praga skupaj ne bodo več dosegale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.