Slovenija
3 ogledov

Prepovedali so jim vstop

Informatorji ŠOUM mape z domnevno spornim promocijskim materialom delijo na mraz Žurnal24 main
Študenti. Zaradi nesoglasja univerze informatorji spet ostali na cesti.

Informatorji Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) so tudi na letošnjih informativnih dnevih ostali na cesti, saj jim UM že drugo leto zapored ni izdala soglasja za uporabo prostorov fakultet. “Kljub mrazu in izjemno težkim razmeram smo dijakom na voljo pred fakultetami in na železniški postaji, univerzo pa znova opozarjamo, da s svojimi nerazumljivimi dejanji škoduje študentom,” pravi Žiga Schmidt, predsednik ŠOUM.

Pravila igre so znana
“Študentska organizacija dobro pozna vsa pravila igre in spet želi narediti medijski bum,” je prepričan Danijel Vuk, predsednik Študentskega sveta UM, ki dijake s svojim gradivom informira znotraj fakultet. “S ŠOUM se redno sestajamo, a do nas ni prišla niti ena pobuda, da bi kaj pripravili skupaj,” dodaja Vuk. Na UM pa pojasnjujejo, da ŠOUM niso izdali soglasja, ker njihovo informativno gradivo vsebuje tudi komercialne vsebine, na kar so jih večkrat opozorili.

“Tudi sami imamo sklenjene pogodbe, ki jih ne moremo kršiti. Zgodilo bi se namreč lahko, da bi dve instituciji nabirali sredstva pri istih pogodbenikih. Poleg tega vsakdo, ki prejme informacijo v prostorih UM, predvideva, da jo je prejel od predstavnika univerze, kar je tudi edino pravilno. ŠOUM kot taka pa pokriva tudi interese privatnih visokošolskih zavodov,” pojasnjuje Mitja Kotnik, vodja kabineta rektorja UM, zavrača, da gre za namerno nagajanje. “Z naše strani zagotovo ne, dvomim pa, da ne gre za nagajanje z njihove strani, ko pa so že eno leto vedeli, da to ni možno, zdaj se pa čudijo,” dodaja Kotnik. “Tudi univerza oglašuje,” odgovarja Schmidt.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.