Slovenija
24 ogledov

Prepovedani panoji na promenadi

Na občini so pojasnili, da so panoje prepovedali tudi zato, da ne bi ovirali sle Žurnal24 main
Jeza. Trgovci in gostinci na Pristaniški ulici se ne smejo več oglaševati s panoji pred vhodom v lokal.

"To je eden izmed mnogih radikalnih ukrepov koprske občine, ki se je zgodil čez noč. Prav zaradi tega se tudi selimo v Tuš," je povedal eden izmed številnih trgovcev v koprskem mestnem jedru, ki se ne sme več oglaševati s tablo oziroma panojem pred vhodom v lokal.

Manj zaslužka
"Kolega mi je potarnal, da je zaradi tega, ker nima več možnosti mimoidočih opozoriti na posebne akcije, izgubil celo tretjino prometa. Da ne govorimo o tem, da tu dostava sploh ni zagotovljena," se huduje drugi, a se nihče od lastnikov oziroma najemnikov lokalov ne želi javno izpostaviti.

Na koprski občini odgovarjajo, da letos na mestih, kjer so pešpoti in promenade z veliko gostoto pešcev, niso izdali nobenega dovoljenja za uporabo javne površine. Za to so se odločili, ker so zlasti lani prejeli ogromno pritožb občanov, predvsem pa slepih in slabovidnih, da zanje to predstavlja veliko oviro.

Poleg tega na občini ocenjujejo, da to ne pripomore k urejenemu videzu mesta. Dodajajo, da je dostava za lokale v središču urejena, a to ne pomeni, da lahko parkirajo pred vrati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.