Slovenija
92 ogledov

Prepozna civilna iniciativa

Investitor Tridana je pripravil prikaz pogleda na stavbo iz 16. nadstropja bližn Žurnal24 main
Situla. Zapoznela civilna iniciativa proti gradnji zbrala 200 podpisov.

Ljubljana. Stanovalci treh stolpnic ob Vilharjevi cesti in Topniški ulici so se združili v civilno iniciativo in proti gradnji poslovno-stanovanjskega objekta Situla ob Vilharjevi zbrali več kot 200 podpisov.

Projekt Situla
Poslovno-stanovanjski. V objektu bo 228 luksuznih stanovanj, več kot 840 parkirnih prostorov, več kot šest tisoč kvadratnih metrov pisarniških prostorov in 28 storitvenih lokalov.

“Kot prizadetega občana me je razjezila objava v medijih, namenjena kupcem stanovanj – kupite elitna stanovanja, imeli boste lep pogled na Ljubljanski grad,” je povedal vodja civilne iniciative Karel Lipič, tudi predsednik Zveze ekoloških gibanj Slovenije. Zgrajena stolpnica bo visoka 72 metrov, sosednje tri pa so visoke 55 metrov. Iniciativa zato želi znižanje stolpnice. Opozarja na nižanje kakovosti življenja okoliških prebivalcev zaradi povečanja prometa, slabše kakovosti zraka in več hrupa. Zaradi okrnjenega pogleda na Ljubljanski grad pa naj bi se znižala tudi tržna vrednost njihovih stanovanj.

“Na nas se ni nihče obrnil,” je dejal prokurist Tridane Igor Jurančič. Tedaj bi stanovalcem predstavili projekt in jim stanje pojasnili. Dodal je, da je bil prvi zazidalni načrt sprejet že leta 2006 in nato spremenjen pred letom in pol, ko je bila stolpnica zvišana za sedem metrov in ji je bila dodana ena klet. Ob javnih razgrnitvah načrtov po njegovih besedah pripomb ni bilo. Ker je objekt že v gradnji in je Tridana že plačala tudi komunalni prispevek, pa spremembe, tako Jurančič, niso več mogoče.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.