Slovenija
144 ogledov

Prepoznajte ponarejeni iPhone

iphone 4 simobil ljubljana Žurnal24 main
Ker so pred kratkim na Kitajskem odkrili kar tri lažne Applove trgovine, smo se z Darkom Bartoličem iz podjetja Apple Slovenija pogovarjali o tem, kako hitro prepoznati ponarejene Applove izdelke. To so najpogosteje iPhoni in iPadi.

Kako prepoznati ponaredek?


- Pri originalnih iPhonih sami ne morete menjati baterije, baterijo lahko zamenjajo le na pooblaščenem servisu.
- Pri originalnih izdelkih se SIM-kartico vstavlja neposredno v telefon skozi odprtino na boku telefona, ni treba umikati hrbtne strani telefona
- Originalni izdelek nima USB-priključka, ampak ima specifičen Applov konektor, prek katerega se polni in opravlja prenos podatkov. Ponaredki imajo pogosto vhod USB.
- Pri ponaredkih boste včasih imeli možnost vstavljanja dveh SIM-kartic hkrati, česar originalni izdelek ne ponuja.
- Ponaredki imajo v veliko primerih možnost vstavljanja spominske kartice, česar original nima.
- Pogosto je bila pri ponaredkih hrbtna stran iPhona4 plastična in ne steklena kot pri originalih, novejši ponaredki pa so bolj dodelani in pogosto jih ne prepoznate že takoj, ko jih primete v roke. Je pa običajno velika razlika v operacijskem sistemu, ki je pri ponaredkih precej slabši. Tudi ikone so praviloma malenkost drugačne.
- Ponarejeni izdelki nimajo možnosti nakupa aplikacij in jih ne morete sinhronizirati prek programa iTunes.
- Če kupite nov originalni izdelek, ne boste mogli nikamor klicati, preden ga prek spleta uradno ne registrirate. Ponaredki delujejo takoj, ko jih vzamete iz škatle.

Najbolj očitne pomanjkljivosti operacijskega sistema, ki jih pri ponaredkih hitro odkrijete:

- Če kupite rabljen izdelek, ki je že aktiviran, lahko hitro prepoznate ponaredek že po tem, da jih veliko ne more razširiti in obračati fotografij na dotik, saj ponaredki običajno nimajo "multitouch" zaslona.
- Z originalnim iPhonom lahko naredite "print screen" zaslona, slika pa se shrani v vaš album s fotografijami. Originalni izdelek omogoča tudi funkcijo "copy paste" besedila.

Komentarjev 1
  • SiByte 08:23 23.julij 2011.

    Drugeče povedeno ponjarajeni iPhone ponuja veliko več za manjšo ceno :D