Slovenija
136 ogledov

Preprečila samomor

Policista Lucija Vidic in Sašo Kovač sta rešila življenje obupanemu 41-letnemu J Žurnal24 main
Blejska policistka in policist sta rešila Jezerjana, ki se je hotel ubiti. V pomoč jima je bilo tudi poslovilno pismo.

Blejski policisti so v slabem tednu mirili in prepričevali dva obupana nad življenjem. O 55-letni Blejki, ki je nameravala skočiti z mostu, smo že poročali, zadnji petek pa sta policista preprečila poskus samomora na Pokljuki.

Ob 22. uri se je na Policijski postaji Bled oglasil občan in povedal, da ga je štiri ure prej v službi obiskal dober prijatelj in mu med jokom dal vedeti, da namerava storiti samomor. Le slabih petnajst minut pred deseto uro zvečer pa ga je po telefonu poklicala natakarica iz enega od blejskih lokalov in mu povedala, da je zanj v lokalu nekdo pustil pismo. Šlo je za pismo omenjenega prijatelja, v njem pa je pisalo, da ga bo našel na Pokljuki, kjer bo samo zaspal.

Na Pokljuko sta nemudoma odšla blejska policista Lucija Vidic in Sašo Kovač ter na zasneženi planoti začela pregledovati ceste. Malo po 23. uri sta na Mrzlem studencu, približno dva kilometra od Šport hotela, opazila parkiran avtomobil in ugotovila, da je motor prižgan, skozi priprto steklo zadnjih levih vrat napeljana plastična cev, v avtomobilu pa nepremično leži moški. Policist ga je prijel za roko in ogovoril, moški – šlo je za 41-letnega Jezerjana – pa se je prebudil in izstopil iz avtomobila ter dejal policistoma, da se je prišel le odpočit in da je spil nekaj alkohola.

 

Žalil reševalce

 V soboto nekaj pred deseto zvečer so bili na Mlinem reševalci deležni precej krepkih besed. Iz mrzlega Blejskega jezera so potegnili precej vinjenega 33-letnega Primorca, ta pa je namesto zahvale ali vsaj prijazne besede na policista blejske policijske postaje in reševalca iz blejskega zdravstvenega doma vsul plaz nesramnih besed. Jeznoritež si bo hladno kopanje v jezeru zapomnil tudi po kazni, saj sta mu policista napisala plačilni nalog.

Razočaran nad življenjem
Kot sta povedala Vidičeva in Kovač, je bil 41-letnik vidno omotičen in je deloval neprisebno, zato sta ga odpeljala v blejski zdravstveni dom. V pogovoru je bil redkobeseden, povedal pa je denimo, da so mu v življenju starši obrnili hrbet in da mu je kot mladostniku mati predlagala celo, naj stori samomor. Pozneje se je znašel v finančnih težavah, strli pa so ga tudi onemogočeni stiki z otrokoma po ločitvi.

Dežurna zdravnica je Jezerjana napotila na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico v Begunjah. Komandir blejske policije Milan Karba je po dogodku dejal, da je ponosen na policiste, ki so v zadnjih dneh preprečili dva samomora, da pa se mu ob zadnjih dogodkih poraja vprašanje, kaj se dogaja z našo družbo. "V takih primerih se potrjuje naše osnovno poslanstvo, to je varovanje življenj ljudi, kajti nismo le represiven organ. Tako kot policista, ki sta rešila 55-letno Blejko, bom tudi Vidičevo in Kovača predlagal za medaljo za požrtvovalnost," je dejal Karba.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.