Slovenija
33 ogledov

Prepričevala jih bodo dekleta

Danilo Markočič, direktor Turistično-
gospodarskega združenja Izola. (Foto: Barb Žurnal24 main
Turizem. S turisti s križark bi radi služili tudi v Izoli in Piranu.

"Če imajo turisti na destinaciji vse storitve brezplačne in dežele, kamor pridejo, niti ne poznajo dobro, je normalno, da ostanejo v Kopru. Več napora bomo morali vložiti v to, kako turiste prepričati, naj se odpravijo še v kakšen drug kraj in pridejo tudi k nam v Izolo," razmišlja Danilo Markočič, direktor Turistično-gospodarskega združenja Izola.

Spraševali smo ga, ali je kdo od številnih turistov, ki so minulo nedeljo v Koper pripotovali s križarko Voyager of the Seas, obiskal tudi Izolo. "Žal jih k nam ni bilo. Zato smo že organizirali posebno izobraževanje treh deklet, ki bodo na stojnicah koprskega potniškega terminala promovirala tudi občini Izola in Piran in tako kakšnega turista prepričala, naj se odpravi še kam," dodaja Markočič.

Največja ladja do zdaj
Koprski trgovci in gostinci, ki so imeli v nedeljo odprta svoja vrata, so bili namreč z izkupičkom od obiska zelo zadovoljni. Največja potniška ladja, ki se je kdajkoli ustavila pri nas, se bo v Kopru letos mudila 19-krat. Prvič je z njo priplulo več kot tri tisoč potnikov in okoli 1.200 članov posadke, na potniškem terminalu pa se bo znova zasidrala jutri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.