Slovenija
17 ogledov

Presadili več kot sto organov

Darovanje organov Gettyimages Žurnal24 main
V ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru letos izjemno uspešni v transplantacijski dejavnosti. Organe presadili več kot sto bolnikom in opravili 43 odvzemov organov umrlih darovalcev.

Brez darovanja ni presaditev, zato se ob letošnjem pomembnem dosežku v UKC Ljubljana v imenu vseh hudo bolnih, ki potrebujejo presaditev, še posebej zahvaljujejo vsem, ki se v najtežjih trenutkih izgube ljubljene osebe odločijo za nesebično darovanje organov po smrti. 

"Posebna pohvala in zahvala je namenjena vsem neposredno sodelujočim ekipam v transplantacijski dejavnosti, ki s svojim delom in pogosto neizmernem naporom uspešno opravljajo svoje delo. Zavod Slovenija transplant je z delom vseh svojih zaposlenih potrdil nadaljevanje uspešnega dela. Prav tako se je treba zahvaliti vsem zaposlenim različnih strok medicine v UKC Ljubljana, ki pri presaditvah organov tudi sodelujejo, Zavodu za transfuzijo in vsem donorskim bolnišnicam," je povedal Valentin Sojar, koordinator transplantacijske dejavnosti v UKC Ljubljana.

Danica  Avsec Letonja, direktorica Slovenija transplanta, je ob tem posebej čestitala kolegom in sodelavcem v Centralni intenzivni terapiji in na Intenzivnem oddelku za nevrološke bolnike UKC Ljubljana ter vsem drugim intenzivnim enotam po Sloveniji, ki so v donorskem programu zelo dejavni, visoko strokovni in učinkoviti. "Pohvaliti pa želim tudi ekipo koordinatorjev in vse v ekipi za odvzeme, ki se nesebično trudijo za kordinacijo in odvzeme organov, največkrat v poznih nočnih ali zgodnjih jutranjih urah," je še dejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.