Slovenija
18 ogledov

Presegli mejo 100.000 brezposelnih

(Foto: Mojca Marot) Žurnal24 main
Zavod za zaposlovanje: oktobra je bilo prijavljenih 102.683 brezposelnih oseb. V prvih desetih mesecih se je zaposlilo 47.356 oseb.

Kot so sporočili z Zavoda RS za zaposlovanje, so oktobra zabeležili 102.683 prijavljenih brezposelnih oseb oziroma skoraj pet odstotkov več kot septembra. Razlog za to po njihovem mnenju tiči v povečanju števila mladih, ki so začeli iskati svojo prvo zaposlitev. Septembra je bilo sicer na zavodu prijavljenih manj kot 98 tisoč brezposelnih.

V prvih desetih mesecih je bilo na zavodu v povprečju prijavljenih 99.220 brezposelnih oseb oziroma 17,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani.

Povpraševanje se veča
Spodbudna novica je, da se je povpraševanje delodajalcev po delavcih oktobra okrepilo, saj so prijavili 17.422 prostih delovnih mest (10,4 odstotka več kot septembra). Povpraševanje po delovni sili se je najbolj povečalo v predelovalnih dejavnostih, v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih ter v dejavnosti oskrbe z električno energijo, plinom in paro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.