Slovenija
31 ogledov

Preselili dispanzerja

S selitvijo dispanzerjev bo prvo nadstropje prosto za ginekologijo. (Foto: Špela Žurnal24 main
Zdravstveni dom. Po dispanzerju še ginekološki ambulanti in parkirišče.

Škofja Loka. Prihodnji petek bodo v Zdravstvenem domu (ZD) Škofja Loka uradno odprli adaptirano mansardo. V njej so uredili prostore za dispanzerja medicine dela, prometa in športa ter tako sprostili prvo nadstropje za potrebe ginekologije.

Selitev se je zavlekla
V mansardi so uredili tri ambulante, prostore za kartoteke, garderobo in čakalnico, a brez težav ni šlo. Dela so začeli januarja lani, po enem letu so opravili tehnični pregled, sledilo je odpravljanje napak. Uporabno dovoljenje so sicer pridobili aprila, ob začetku selitve pa so ugotovili odstopanje barve, zaradi česar je sledilo odstranjevanje in vnovično beljenje prostorov.

Vrednost investicije je znašala 166 tisoč evrov. S preselitvijo so sicer sprostili prvo nadstropje, kjer so že začeli adaptacijo prostorov za dve ginekološki ambulanti.

Razpis za parkirišče
Sicer pa si v zdravstvenem domu najpozneje prihodnjo pomlad obetajo novo parkirišče za zaposlene. V teh dneh pri Osnovnem zdravstvu Gorenjske pripravljajo razpis za gradnjo, vreden 200 tisoč evrov, je povedal direktor Jože Veternik.

Gradnjo, s katero bi pridobili 35 parkirnih prostorov, naj bi začeli jeseni in jo končali spomladi. “Stvar je treba urediti. Kdor obiskuje ZD Škofja Loka, je verjetno opazil, da je zagata velika. Promet se duši,” je potrebo pojasnil Veternik. Občina naj bi gradbeno dovoljenje že pridobila, Veternik pa pričakuje, da bo sledila tudi ureditev parkirišča za paciente.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.