Slovenija
5787 ogledov

Presenečenje: Svoboda zapušča Twitter

Robert Golob Vlada RS
"Stranka Gibanje Svoboda se je odločila, da družbenega omrežja Twitter ne bomo več uporabljali," so nepričakovano sporočili.

"Skoraj tri tedne je minilo, odkar je bil naš račun zaradi (tehnične) napake začasno zaklenjen in v tem času smo ugotovili, da Twitterja za učinkovito nagovarjanje ter obveščanje državljank in državljanov o aktivnostih stranke sploh ne potrebujemo. Prav nasprotno. Analize kažejo, da Twitter v Sloveniji aktivno uporablja zgolj ozek krog ljudi, hkrati pa se je sprevrgel v družbeno omrežje, ki so ga določene skupine – predvsem gre za člane in podpornike nekaterih političnih strank – zlorabile za poglabljanje polarizacije, širjenje lažnih novic, manipulacij, diskreditacij,  žalitev in celo sovražnega govora," so zapisali v sporočilu za medije. 

"Glede na ravnanja in napovedi novega lastnika oziroma vodstva Twitterja pa lahko pričakujemo, da bodo nedostojni komunikaciji in sovražnemu govoru še dodatno odprli vrata. V Gibanju Svoboda pri tem – pa čeprav gre zgolj za uporabo tega družbenega omrežja – nočemo več sodelovati in tudi ne bomo, vse dokler bo raven komunikacije na Twitterju takšna, kot je zdaj," so pojasnili. 

"Volivkam in volivcem smo obljubili, da bomo na vseh ravneh družbe vzpostavili kulturni dialog ter spoštljivo in vključujočo komunikacijo. To obljubo izpolnjujemo. O naših aktivnostih in dosežkih bomo državljanke in državljane še naprej podrobno obveščali na Facebook strani Gibanja Svoboda, na strankinem Instagram profilu, na spletni strani www.gibanjesvoboda.si ter s transparentnim delom naših ministrov, poslancev, evropskih poslancev, županov, mestnih in občinskih svetnikov ter drugih članov stranke," so še zapisali. 

Twitter računa Gibanja Svoboda ni zaklenil, ker bi bila sporna objavljena vsebina, ampak zaradi tehničnih težav. Menda je bil problem "rojstni datum" profila. Po dnevu, ko je bila stranka ustanovljena, naj bi Twitter menda sklepal, da uporabnik ni polnoleten in je profil zaklenil, očitno pa tega zapleta v treh tednih ni bilo mogoče rešiti. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 45
  • mirror 19:00 27.november 2022.

    Svobodnjaki ne morejo parirati Janši na Twitterju. Če pa parirajo, jih pa skenslajo zaradi sovražega govora in jih napodijo.

  • Avatar zoo
    zoo 15:25 26.november 2022.

    Kakšni izgovori Svoboda :)) Mask zapira profile preprodajalcev otrok, in ljudi in še nekatere..na p*!!!

  • Pepe007 12:41 26.november 2022.

    Računajo, da bodo povsem prevzeli slovenske medije in potem je twitter res nesmiseln.