Slovenija
24531 ogledov

Presenečenje za vremenoslovce: Kurilna sezona je pred vrati

Mraz, pozeba Profimedia
Naslednji teden se bo močno ohladilo.

Danes bo delno jasno z občasno oblačnostjo, tudi temperature bodo še vedno poletne - najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 25, na Goriškem do 27 °C, napovedujejo na Agenciji RS za okolje. Ponoči se bo postopno zjasnilo in jutri bo pretežno jasno, z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 22 do 26 °C. V četrtek in petek se bo na Primorskem oblačnost povečala, drugod pa bo precej jasno z nekaj jutranje megle, dodajajo na Arsu.

A kot ugotavljajo vremenoslovci portala Neurje.si, takšno vreme ne bo dolgo vztrajalo. "Včeraj smo z rezervo napovedali, da je situacija še precej oddaljena glede ohladitve, sedaj pa se je zadeva le še pospešila, kot kažejo modeli. Ohladitev pričakujemo po prehodu fronte že iz nedelje na ponedeljek," pojasnjujejo.

V torek in v nadaljevanju pa bodo tako prvič v letošnji jeseni jutranje temperature precej nizke - po večini bodo znašale malenkost nad ničlo, v visokogorju ter dolinah pa bodo tudi negativne, dodajajo.

Na Arsu pravijo, da bo v nedeljo bo oblačno s padavinami, meja sneženja pa se bo v noči na ponedeljek predvidoma spustila do okoli 1500 metrov nad morjem. V ponedeljek bodo padavine prehodno ponehale, od torka do četrtka pa se bo njihova verjetnost znova povečala. "Hladno bo, jutranje temperature bodo okoli 5, najvišje dnevne pa okoli 10 °C. Na Primorskem bo pihala burja. V prihodnjem tednu se bo torej začela letošnja kurilna sezona," sklenejo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • darefoks 22:19 10.oktober 2023.

    ne znajo napovedat za en dan nazaj slogarce butaste

  • Avatar NickMason
    NickMason 17:14 10.oktober 2023.

    zlom poletja ki traja že mesec in pol ha ha ha

  • Fulmmer 16:07 10.oktober 2023.

    Šlogarca jih je zayebala....