Slovenija
35 ogledov

Presenetljivo malo opitih

Uporaba pirotehničnih izdelkov, katerih glavni učinek ni pok, je dovoljena le do Žurnal24 main
Na travmatologiji ljubljanskega UKC preteklo noč sprejeli 60 oseb. Ena težja poškodba zaradi pirotehnike. Splošna ocena: manj burna silvestrska noč kot pretekla leta.

Število sprejetih pacientov je podobno kot lani. "Na travmatologiji smo ponoči oskrbeli 60 poškodovancev, polovica od njih je potrebovala kirurško oskrbo, predvsem zaradi manjših ureznin na steklu. Pet smo jih sprejeli na travmo. Šlo je v glavnem za pretres možganov v vinjenem stanju," je dejal travmatolog Matej Kastelec.

Težja poškodba z raketo

Dve osebi sta se poškodovali s pirotehničnimi sredstvi - ena lažja s petardo, težje poškodovanega z raketo pa so po njegovih besedah zaradi hujše poškodbe očesa premestili na očesno kliniko.

Malo opitih, brez poskusov samomorov

Internist-hematolog Samo Zver je povedal, da je bilo tokrat sorazmerno presenetljivo malo opitih. Na oddelku internistične prve pomoči, kjer je bil ponoči dežuren, so sprejeli šest ljudi.

"Tako jih je bilo približno toliko kot kakšno soboto ali petek, ko so veselice po Ljubljani," je poudaril Zver. Še zlasti so veseli, da ni bilo poskusov samomorov, ki so ob praznikih sicer pogosti. Kot je dejal, ima vtis, da je bila tokratna silvestrska noč "manj burna kot prejšnja leta".





Komentarjev 1
  • Slovenijaje Kriminal 11:28 02.januar 2012.

    Ivan Kramberger ali...Ivek sem jaz...Ivek si ti...Iveki smo mi vsi !!! PRAVICA DO RESNICE DANES !!! Resnica o komunisticnih zlocinih napram "Slovenskemu" in Hrvaskemu narodu dan danes !!! KAJ IMATA KRAMBERGER IN VUKOVAR SKUPNEGA...ZAKAJ SITUACIJA KOT JE V "SLOVENSKI" DRZAVI...KDO ...prikaži več SO "SLOVENSKI" IN HRVASKI POLITIKI...v google vnesite tekst "Ivan Kramberger ali...Ivek sem jaz...Ivek si ti...Iveki smo mi vsi"....http://smrtkomunizmusvobodanar­odu.blogspot.com/http://iveksemsismovsi.blogspo­t.com/V Anglescini(kniga).http://myshortbiography.blogspot.com/