Slovenija
33 ogledov

Prešerna čistijo skoraj vsak dan

Čiščenje Prešernovega spomenika
1/3
Saša Despot
Najbolj umazan je podstavek spomenika, ker ljudje po njem hodijo, si privoščijo sladoled, jedo in pijejo, pravijo v Snagi.

"Prešernov spomenik je izredno obljuden, veliko ljudi, predvsem turistov, ob njem tudi poseda. A danes sem videla, da je del, kjer se lahko sedi, zelo umazan, zato predlagam, da se ta del spomenika vsaj enkrat tedensko očisti z vodo, da se umazanija spere," je na pobudah meščanov Mestne občine Ljubljana zapisala občanka.

V javnem podjetju Snaga so ji odgovorili, da podstavek spomenika ljudje onesnažijo s hojo po njem, sladoledom, pijačo in hrano, "zaradi česar na podstavku ostanejo madeži, ki jih je izredno težko v celoti odstraniti. Danes po 6. uri smo podstavek spomenika oprali, vendar pričakujemo hitro ponovno onesnaženje, ker se na podstavku zadržuje veliko število ljudi." Dodali so, da podstavek čistijo večkrat tedensko, obljubili pa so, da bodo zdaj, ko je turistična sezona, to počeli še večkrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.