Slovenija
94 ogledov

Prestrašeni otroci

Aljoša Frešer pravi, da bodo pristojni kmalu v zadevi naredili kaj konkretnega. Žurnal24 main
Nekateri starši so prepričani, da je ravnatelj v zadevi preveč pasiven, saj se nasilje stopnjuje.

“Nekateri otroci se bojijo iti v šolo. Deček, star osem oziroma devet let, ustrahuje in pretepa vrstnike, do učiteljev pa se obnaša neprimerno. Ravnatelj zoper njega in njegove starše ne ukrepa, kot bi moral,” nam je pojasnil Aljoša Frešer, oče učenke osnovne šole Lenart, ki je bila žrtev nasilja omenjenega fanta.

Obvestili policijo
Marjana Zadravca, ravnatelja šole, naj bi starši že dolgo opozarjali na težavnega fanta, vendar se nasilje stopnjuje. Ena izmed učenk je morala celo poiskati zdravniško pomoč, dejanje pa so starši prijavili policiji. “Ravnatelj se najprej sploh ni hotel pogovarjati o zadevi, čeprav ga je več staršev opozorilo na dogajanje. Čeprav zatrjuje, da je naša OŠ daleč najvarnejša v tem delu Slovenije, temu očitno ni tako,” je dodal Frešer.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Za vse le en odgovor
Zadravca smo obiskali na šoli, kjer nam je na vsa vprašanja v zvezi z zadevo odgovoril: “V šoli peljemo v tem primeru vse postopke, ki so v skladu z zakonom, pedagoško etiko in kodeksom. Vse službe, tudi na državni ravni, so vključene v zadevo.” O dogajanju je bil obveščen tudi svet staršev, ki pa konkretnega zaključka ni podal. Štefan Fras, ki je zunanji član sveta šole, je pojasnil, da se ne strinja, da ravnatelj o dogajanju ni obvestil preostalih staršev. “Vpletene otroke je ravnatelj sicer zasliševal o nasilju, ki se dogaja na šoli. Ne strinjam pa se z njegovo potezo, da je učence izpraševal brez prisotnosti njihovih staršev,” je še dodal Fras.

Svetovalka na domu
Na Centru za socialno delo Lenart so bili o početju dečka obveščeni pred enim mesecem. Jasmina Gruden, direktorica centra, pravi, da “fant obiskuje šolo šele od septembra in da že sodelujejo z njegovo družino, ki pa ni najbolj navdušena nad sodelovanjem”. Pojasnila je še, da so ukrepali ob prijavi šole. “Na domu ga obiskuje tudi naša svetovalka, ki ga opazuje. Ko bo podala poročilo, bomo ustrezno ukrepali,” je razložila Klobasa.

Komentarjev 2
  • Satan666 23:30 27.januar 2022.

    UAAA UAAAA KEROVI KOJI NAPADAJU MENE NE DAJU MI DA ZIVIM

  • Satan666 23:29 27.januar 2022.

    Kako ste kaj?