Slovenija
67 ogledov

Pretentali radar

Bralec, ki je posredoval fotografijo, je zatrdil, da sam ni bil kaznovan in da f Žurnal24 main
Potegavščina. Neznanci opozorili na odsotnost redarjev med merjenjem hitrosti.

Mavčiče. Potegavščino na račun kranjskega radarja si je v Mavčičah nekdo privoščil v petek. Ker merilec v času nadzora ni bil navzoč, je neznanec na steklo vozila namestil kartonsko škatlo in tako radarju blokiral vidno polje.

Kako snemajo
Bralec, ki je posredoval fotografijo dogodka, je želel opozoriti na način dela kranjskih redarjev. "Snemali so, medtem ko so bili v sosednjem lokalu na kavi," pravi. Merjenje hitrosti v Mavčičah sicer podpira, saj vozniki na cesti pogosto prekoračijo dovoljene hitrosti tudi za več kot dvakrat. Kljub temu so kranjski redarji v Mavčičah nepriljubljeni, ugotavlja. "Ljudje niso toliko proti redarjem, ampak bolj proti načinu dela, saj se vozniki v enem dnevu nevede na radar lahko ujamejo večkrat in potem naenkrat dobijo tudi po več sto evrov kazni. Če bi jih oglobili na kraju prekrška, bi verjetno nekaj časa bolj pazili na hitrost," pravi, prepričan, da obstoječi nadzor zato ni vzgojen, marveč služi zgolj polnjenju proračuna.

18 kršitev so letos zaznali v Mavčičah, kar je 64-odstotni upad glede na lansko leto.

Kaj pravi inšpektorat
"To je prvi primer neposrednega vplivanja na merjenje hitrosti," so fotografijo komentirali v kabinetu kranjskega župana. "Pooblaščeni uradni osebi sta bili v času namestitve kartona na 30-minutnem odmoru," so dodali in poučili, da merilnik hitrosti deluje samodejno, zato ni nujno, da je merilec vedno v vozilu. Poudarili so, da redarji ob prekoračitvi hitrosti nimajo zakonskega pooblastila za ustavljanje vozil.

V prihodnje bo pri izvajanju meritev stalno navzoč merilec. Županov kabinet nima podatka, da bi bile za opisan primer predvidene kakšne sankcije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.