Slovenija
19 ogledov

Pretepli in oropali Luko Jurija

Včeraj so na Dunajski cesti štirje moški pretepli in okradli poslanca SD Luko Ju Žurnal24 main
Včeraj so na Dunajski cesti trije moški pretepli in okradli poslanca SD Luko Jurija. Poslanec je z ogledalom skuterja rahlo dregnil enega od moških. Skupina ga je zatem zasula z udarci.

"V četrtek okoli 18.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena o ropu na Dunajski cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da so trije storilci fizično napadli 33-letnega oškodovanca, ki se je peljal s skuterjem po kolesarski stezi iz smeri centra mesta proti Črnučam ter mu odtujili torbico," so nam zatrdili na PU Ljubljana. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da gre za poslanca SD Luko Jurija, ki je v incidentu utrpel lažje poškodbe in bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center.

Upamo, da ne bo nobenih hujših posledic. Eno oko je bilo precej zatečeno, drugo skoraj zaprto.
Franco Juri

Napad na Jurija nam je potrdil tudi njegov stric Franco Juri. "Po kolesarski stezi so hodili trije mladeniči. Luka je z ogledalom skuterja rahlo dregnil enega izmed njih, ustavil, se opravičil, nakar ga je najmlajši udaril, iz nobenega pravega motiva pa sta ga napadla še preostala dva. Bili so vidno vinjeni," Lukove besede povzame Franco.

"Poškodba sicer ni hujša, videti pa ni lepo. Ima zatečene oči, zatečen nos, saj so ga mladoletniki brcali v glavo. Nad obema očesoma je dobil več šivov. Včeraj zvečer se je počutil dobro in se je celo želel sam odpeljali domov v Koper," doda.

Franco Juri poudari, da incident kaže na žalostno stanje duha določenega segmenta mladine. "Dejstvo, da so ga prepoznali kot poslanca in zaradi tega nastopili še bolj nasilno, je še posebej tragično," konča.

"Grozno! Verjetno zadeva ni povezana s politiko, vseeno pa gre za obsojanja vredno dejanje,"
pa nam je povedal Lukov dober prijatelj Sebastijan Jeretič in dodal, da se Luka v življenju ni zapletal niti v verbalna obračunavanja, kaj šele fizična, saj velja za mirno in spoštljivo osebo.


Dva napadalca mladoletnika

Na PU dodajajo, da so se storilci razbežali še pred prihodom policije. "Z zbiranjem obvestil so bili izsledeni že vsi trije napadalci, dva izmed njih sta mladoletnika, vsem trem pa je bila odvzeta prostost," so dodali na PU Ljubljana. V zvezi kaznivih dejanj drzne tatvine in nasilništva kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh zbranih ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Predsednik DZ Pavel Gantar je obsodil četrtkov napad na Luka Jurija. Gantar upa, da je šlo res samo za vandalski napad in "da ni bilo kaj drugega". Z Jurijem se še ni slišal, mu pa je poslal elektronsko sporočilo z željami po čimprejšnjem okrevanju.

"Gre za vandalizem"
Iz poslanske skupine SD so nam sporočili, da obsojajo vsakršno nasilje, ne glede na to, kje in nad kom se zgodi, saj gre za "nedopusten poseg v dostojanstvo in nedotakljivost vsakega človeka".

"Kljub indicem, da naj bi napadalci med fizičnim obračunom z našim kolegom psovali njegovo politično pripadnost, incidentu ne pripisujemo političnega ozadja, temveč gre za vandalizem. Posebej obžalujemo okoliščino, da so napad zakrivile mladoletne osebe, očitno pod vplivom alkohola," so zapisali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.