Slovenija
3044 ogledov

Pretepli so se v lokalu in na ulici: S kozarcem po glavi in streli pištole

Policija Gregor Prebil
Koprski policisti so morali posredovati v Portorožu in Izoli.

Koprski policisti so bili ob štirih zjutraj obveščeni o pretepu v gostinskem lokalu v Portorožu.

"Ugotovljeno je bilo, da je bilo v pretepu udeleženih več gostov lokala in varnostniki zasebega varovanja, ki so opravljali varovanje v lokalu," pojasnjuje Dimitrij Marušič iz PU Koper. "Pretep se je nadaljeval tudi na cesti izven lokala."

Pri tem je bila ena oseba hudo telesno poškodovana, najmanj ena pa lažje telesno poškodovana. "Zoper več oseb bodo podane kazenske ovadbe zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanja nasilništva, hude in lahke telesne poškodbe," so pojasnili pri PU Koper. 

Že pred tem, malo po polnoči, pa so bili policisti obveščeni o pretepu v gostinskem lokalu v San Simonu v Izoli.

"Sprla sta se 36-letni državljan Slovenije s stalnim prebivališčem v tujini in 26-letni državljan Slovenije iz Maribora," razlaga Marušič. "Pri tem je 26-letnik s kozarcem udaril po glavi 36-letnika in ga lažje telesno poškodoval."

Poškodovani in njegova partnerka sta odšla s kraja, takrat pa je 26-letnik izza pasu potegnil pištolo in dvakrat sprožil v zrak.

Policisti so na kraju 26-letniku odvzeli prostost. "Zoper njega bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja," je pojasnil Marušič. "Nasilništva in kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti."

dezurni@zurnal24.si  

Komentarjev 2
  • mizimazi 10:36 08.julij 2019.

    Ma dejte že pustit te ćefurćke da se sami med sabo iztrebijo...