Slovenija
24 ogledov

Pretijo kužne bolezni

Bereča vas Metlika
1/2
Občina Metlika
Romsko bivališče. Trinajst ljudi na 30 kvadratnih metrih nevarnost za druge.

V zidanici v Bereči vasi na 30 kvadratnih metrih v neprimernih bivalnih razmerah živi 13-članska romska družina Brajdič. “Poleg vseh drugih možnih posledic takšnih razmer je tu povečano tveganje za pojavljanje različnih nalezljivih boleznih pri stanovalcih, prek teh pa so ogroženi drugi ljudje, s katerimi prihajajo v stik,” je opozorila Bonia Miljavac z novomeškega zavoda za zdravstveno 
varstvo.

Lahko se razvijejo garje ...

Zaradi slabih bivalnih razmer obstaja, kot je pojasnila Miljavčeva, povečano tveganje za pojav in širjenje oziroma izbruh zlasti nekaterih črevesnih nalezljivih bolezni. “Poleg tega se lahko zlasti pri majhnih otrocih razvijejo nekatere parazitarne bolezni, kot so garje in ušivost, ter nekatere nalezljive kožne bolezni. Ob neustreznih ravnanjih se vse naštete bolezni prenesejo s človeka na človeka,” je dodala Miljavčeva.

Kot smo izvedeli neuradno, naj bi štirje otroci te družine obiskovali podružnično osnovno šolo v Suhorju, dva pa osnovno šolo v Metliki.

Inšpektor: Vsi so cepljeni

Kot so nam povedali na zdravstvenem inšpektoratu, je zdravstveni inšpektor ob obisku pri družini ugotovil, da so vsi otroci cepljeni po programu, ki velja v Sloveniji. “Poleg tega je ugotovil, da Komunala Metlika družini zagotavlja oskrbo s pitno vodo,” so pristavili na inšpektoratu.

Komentarjev 1
  • Gigii 10:27 20.november 2011.

    Koliko slovenskih državljanov živi v podobnem pa se o njih ne piše? Zakaj je stalno ciganska golazen prva na mestu o tem kako so si bogi?