Slovenija
104 ogledov

Pretirana panika ali preudarnost?

Slovenija 24.01.2014 OS Fuzine kjer naj bi Darij Juzna opravljal druzbenokoristn Saša Despot
Šolarji. Izleti v naravo stvar presoje ravnateljev.

(Ne)varno. "Z ženo nisva mogla verjeti, da se vodstvo Osnovne šole (OŠ) Litija v teh razmerah ni odločilo za prestavitev športnega dne. Otroke sedmih, osmih in devetih razredov so peljali s tremi avtobusi, razdelili so jih v tri skupine, prva je šla na sprehod okoli jezera, druga drsat in tretja smučat. Kaj če bi na koga padlo polomljeno drevo ali veja ali če bi se kaj zgodilo na cesti? Kdo bi nosil odgovornost? Niti nobene možnosti nam niso dali, da se s tem ne bi strinjali. Podpisati smo morali le obvestilo o tem, da smo seznanjeni z izletom, in plačati stroške," razlaga oče dveh otrok iz Litije.

Neizmerno zaskrbljena!

Z ženo sta bila včeraj do vrnitve otrok v skrbeh, ali se bo izlet srečno končal, spremljala sta prometna obvestila in informacije o razmerah na cesti. "Na srečo se je vse dobro končalo," pravi Litijčan. Na osnovni šoli smo včeraj zaman poskusili dobiti sogovornika, zakaj so pri izletu vztrajali, ravnatelj Peter Strle je bil odsoten, njegova pomočnica Alojzija Boncelj pa ni pooblaščena za komuniciranje z novinarji, so nam povedali.

Povsem drugače se je odločilo vodstvo OŠ Koper, ki je imela na programu odhod dveh sedmih razredov v šolo v naravi v Rakov Škocjan. "Konec tedna so se odločili, da bodo zaradi vremenskih razmer vse skupaj prestavili, in hči je ostala doma. Hvala bogu, da so tako razumni," komentira oče koprske sedmošolke. Ravnatelj šole Anton Baloh se je namreč v nedeljo osebno odpravil do Rakovega Škocjana in preveril razmere, tako na cesti kot v kraju samem. Ker tudi dejavnosti v gozdu niso varne, so otroci ostali doma.

Komentarjev 2
  • ana3 20:12 18.februar 2021.

    Maksimilijan, jaz pa mislim, da starše ne skrbi preveč. Mogoče vas skrbi, ba bi vas policaj poklicala?

  • maximiljan123 17:23 19.oktober 2017.

    še vedno preveč pretiravanja -starša sta spremljala novice in... razumm da jih skrbi vendar še vedno pretiravano če se bo kaj zgodilo vas bo že policija poklicala