Slovenija
1465 ogledov

Pretresi na vrhu Telekoma, konec privilegijev za Skobeta?

Telekom Slovenije Saša Despot
Po neuradnih podatkih z vrha Telekoma odhaja nedavno imenovani predsednik uprave Matjaž Merkan.

Šef Telekoma Slovenije Matjaž Merkan naj bi v kratkem zapustil vrh družbe, so pri časniku Finance izvedeli iz več neuradnih virov. Kot poočajo, naj bi v kratkem odstopil, a se na njihov klic ni odzval, prav tako še niso prejeli uradnega odgovora Telekoma. 

Danes naj bi bila po poročanju časnika predvidena seja nadzornega sveta, na kateri bi se nadzorniki že utegnili seznaniti z odstopom Merkana. 

O tem, da naj bi Merkan odšel, poroča tud Radio Slovenija. Razlog naj bi bil v tem, da ni želel preiskovati pooblastil prejšnjega predsednika.

Telekom Slovenije Slovenija Telekom Slovenije z novim predsednikom uprave

Po informacijah Vala 202 pa naj bi nadzorni svet tudi prekinil ugodnosti Rudolfu Skobetu, ki je s položaja prvega moža odstopil aprila. 

Ugotavljanje odgovornosti pri poslu z Grki

Nadzorni svet bo sicer danes nadaljeval pred tednom dni prekinjeno sejo, na kateri je upravo zadolžil, da z ustreznimi mednarodnimi strokovnjaki preveri, ali obstajajo indici, da je pri poslu z Grki glede Antenne TV prišlo do kakršnega koli oškodovanja družbe s strani odgovornih oseb. 

Arbitražno sodišče je z odločitvijo, ki jo je objavilo v ponedeljek, Telekomu Slovenije za 34-odstotni delež v Antenna TV SL naložilo plačilo kupnine v višini 17,595 milijona evrov skupaj z zamudnimi obrestmi in plačilom stroškov postopka. Po poročanju TV Slovenija naj bi celotni stroški, vključno s plačilom kupnine in stroški arbitražnega postopka, znašali okoli 23 milijonov evrov.

Planet TV Planet TV Slovenija Sodišče odločilo: Telekom mora plačati skoraj 20 milijonov evrov

Odgovoren za zgodbo s Planet TV je nekdanji predsednik uprave Rudolf Skobe, ki mu po podpisu sporazuma z nadzorniki ob odhodu pripada šestmesečna odpravnina in desetmesečni odpovedni rok, v okviru katerega Skobe prejema nekdanjo plačo v bruto znesku 12.500 evrov mesečno.

Telekom Slovenije in Antenna Group sta skupno družbo, ki je upravljala televizijski program Planet TV, ki ga je leta 2012 začelo izdajati Telekomovo hčerinsko podjetje TSmedia, ustanovila februarja 2013. Takrat je upravo vodil Skobe, v njej pa so bili po poročanju STA še Zoran Vehovar, Mateja Božič in Zoran Janko. Konec leta 2016 je Telekom delež v tej družbi s prevzemom deleža od TSmedie in dokapitalizacijo povečal na 66 odstotkov.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
  • Avatar praufo
    praufo 15:47 15.november 2019.

    telekom oz. opravljalci se pravi državni cepci so krivi, da imamo tako stanje, desetkrat prekopano slovenijo in desetkrat preveč optike, čeprav nekateri, ki imajo doma zapacan comp tako dobijo orgazen ko zaslišijo optika ... telekom poseduje javno omrežje, ki ga ...prikaži več je gradilo slovensko ljudstvo in to bi moralo biti na razpolago vsem za minimalno odškodnino, ampak ne ne, oni so trdnjava zase pralnica dnarja, tako kot pošta, banke in še kaj

  • Janez 09:49 15.november 2019.

    Slovenija je mafijska dežela , ne država dežela, saj samo v mafiji si mafijci krijejo hrbte in molčijo o grehih predhodnika (zakon molčečnosti), imamo pa tudi mafijsko vlado, ki takšne kriminalce in nesposobneže postavlja na čelo podjetij !Dežela zato, ker ...prikaži več nam Šiškova varda brani mejo in ne policija. V vsaki malo resni državi je policija tista ki opravlja te posle, ne pa neka varda- zaščitna skupina !

  • sam50 10:19 14.november 2019.

    Povzročitelj milijonske izgube bo izgubil privilegije...neverjetno.