Slovenija
22 ogledov

Preuredili jo bodo po zaprtju

Ljubljana 11.09.12, slovenska cesta, zaprta, zapora za promet, foto: civitas ela Žurnal24 main
Slovenska cesta. Naslednje leto bo del že zaprt.

Del Slovenske ceste od Šubičeve ulice do Gosposvetske ceste bodo naslednje leto zaprli za promet, so napovedali na oddelku za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine Ljubljana (MOL), čeprav v proračunih za naslednji dve leti ta projekt ni omenjen.

Le 410 tisoč evrov

"Sredstva za izvedbo zapore se bodo črpala iz postavke, ki je namenjena prometni politiki MOL," so pojasnili na oddelku. Za to je bilo v osnutkih proračunov predvidenih milijon evrov, nato pa so sredstva zmanjšali in zanjo namenili le 410 tisoč evrov.

Začasno bodo del Slovenske ceste znova zaprli septembra, ko bo evropski teden mobilnosti, nato pa se bo začasna zapora spremenila v trajno, so napovedali na MOL: "Šele pozneje se bodo izvajali posegi oziroma preureditev prostora." V prometni politiki je predvideno, da bodo Slovensko cesto preuredili tako, da ne bo dovoljen avtomobilski promet (razen za dostavna in urgentna vozila), se bodo pa po njej vozili avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa, bistveno več prostora bo tudi za pešce in kolesarje. Začasne zapore so povzročile gnečo v središču mesta, vendar so na MOL prepričani, da bo, potem ko se bodo ljudje navadili na zaprtje, bolje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.