Slovenija
57 ogledov

"Preusmeritev ne bo"

Letališče Jožeta Pučnika Žurnal24 main
Letališče J. Pučnika. Gradbeni delavci ga bodo spet zasedli naslednji mesec.

Na letališču bodo prenovili vozne steze na manevrskih površinah ob letališki zgradbi. Na Aerodromu Ljubljana poudarjajo, da so bile te površine zadnjič obnovljene leta 1978 in je zato njihova posodobitev nujna. Dela bodo predvidoma končali v sto dneh.

Potniki naj bodo brez skrbi

Predstavniki Aerodroma Ljubljana zagotavljajo, da letalski promet kljub gradbenim delom ne bo moten tako kot pred dvema letoma, ko so prenavljali vzletno-pristajalno stezo. “Preusmeritev letov ne bo,” sporočajo z Aerodroma Ljubljana.

Zgradili tudi novo cesto

Na 26.950 kvadratnih metrih bodo zamenjali asfaltno plast, nadgradili električno napeljavo in posodobili svetlobno-navigacijsko opremo. Obenem bodo zgradili dobrih pet kilometrov dolgo asfaltirano cesto na južnem robu letališča. Uporabljali jo bodo varnostna služba, vzdrževalci, predstavniki kontrole zračnega prometa in meteorologi.

Kdo bo gradil, še ni znano

Na razpis za obnovo voznih stez se je prijavilo pet gradbincev. “Pogajanja še niso bila izvedena, zato dokončne vrednosti najugodnejše ponudbe še ne poznamo, vrednosti oddanih ponudb pa so bile od 1,87 in 2,05 milijona evrov,” pravijo na Aerodromu Ljubljana.

Delavci pod nadzorom

Ker je gibanje na letališču omejeno, za delavce veljajo varnostna pravila. “Na letalski strani letališča jih bo ob upoštevanju vnaprej določenih varnostnih ukrepov nadzorovala varnostna služba,” poudarjajo na Aerodromu Ljubljana.

Komentarjev 5
  • Oxxo 18:57 08.julij 2012.

    Brnik je bil in bo ostal Brnik.

  • Oxxo 18:56 08.julij 2012.

    Podpišem.

  • Oxxo 18:56 08.julij 2012.

    Podpišem.