Slovenija
90 ogledov

Prevaljski župan nič več kriv

Slovenija 14.10.13, prevaljski zupan Matic Tasic, sojenje, foto: Mojca Marot Mojca Marot
Matic Tasič. Za ugotovitev, da so bili njegovi podpisi na dokumentih ponarejeni, so na tožilstvu potrebovali štiri leta.

"Izkazalo se je, kar smo ves čas zatrjevali – da je Matjaž Ivartnik kot lastnik podjetij Ivartnik SGD in Beton gradnje sam ponarejal določene dokumente in tudi podpise. Ne nazadnje je to priznal in bil za to obsojen. Na tožilstvu pa bi morali tisti trenutek, ko so zaradi tega od nas prejeli kazensko ovadbo proti njemu, to ugotoviti. Pa niso. To, ali so podpisi na listinah pristni, torej moji, je ugotavljalo šele sodišče. Zato lahko rečem le, da je vsaj sodišče svoje delo opravilo zelo korektno," meni prevaljski župan Matic Tasič, od včeraj nič več obtožen kaznivega dejanja zlorabe 
položaja.

Tožilstvo je Tasiču očitalo, da naj bi s podpisi listin pomagal Ivartniku in njegovima podjetjema do 300.000 evrov protipravne premoženjske koristi. Slovenjgraško okrožno tožilstvo ga je zaradi tega preganjalo štiri leta.

Želela čas za prilagoditev 

Tožilka Branka Brinar je še pred dvema tednoma, tik pred zaključnimi besedami, prekinila obravnavo in sodnici dejala, da potrebuje nekaj časa za spremembo obtožnice. Tasičeva zagovornica Irma Pavlinič Krebs ob tem ni mogla skriti slabe volje, saj se je po njenem mnenju postopek že tako predolgo vlekel: tožilstvo je za to, da je spoznalo svojo zmoto, potrebovalo kar štiri leta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.