Slovenija
23 ogledov

"Preveč preprosto bi bilo dvigniti roke"

kongres PS Žurnal24 main
Imena in datuma še ne razkrivajo.

Poslanci, ki so po zmagi ljubljanskega župana Zorana Jankovića izstopili iz poslanske skupine PS, se danes združujejo v novo poslansko skupino nepovezanih poslancev. Kot je na današnji novinarski konferenci potrdil poslanec Jani Möderndorfer, bodo v kratkem ustanovili tudi novo stranko pod vodstvom Alenke Bratušek.

Kot je pojasnil Möderndorfer, sicer nekdanji vodja poslanske skupine PS, bo ustanovna seja poslanske skupine 13 nepovezanih poslancev danes po 13. uri. Na seji bodo določili vse potrebno za njeno prihodnje delovanje znotraj državnega zbora.

Potrdil je, da bo v kratkem pod vodstvom Bratuškove, ki je danes odstopila s položaja predsednice vlade, nastala tudi nova stranka, vendar imena in natančnega datuma ustanovitve še ni razkril. Iskali bodo somišljenike, prepričan pa je, da lahko na volitvah premagajo PS. V Sloveniji je namreč po njegovih besedah zmagovalec tisti, ki "uspe povezovati, ne pa razdirati"

Jankovićevo odločitev ocenila za "nerazumno"

Iz Pozitivne Slovenije je tako izstopila Maša Kociper, ki je danes podala odstopno izjavo s funkcij podpredsednice, članice izvršilnega odbora in sveta stranke PS. Enako je storil tudi Robert Golob, drugi podpredsednik ter član izvršilnega odbora in sveta stranke. Poleg že omenjenih sta odstopila tudi predsednik ljubljanskega odbora PS Aleš Čerin in predsednik podmladka PS Prihodnost Slovenije Zoran Bosančič

Kociperjeva je poudarila, da stranke ne zapuščajo, ker se ne bi strinjali z njenim programom, pač pa "zaradi načina vodenja ter vrednot in prioritet stranke". Odločitev Jankovića, da s kandidaturo na kongresu ogrozi položaj predsednice vlade Bratuškove in obstoj njene vlade, je po njeni oceni nerazumna.

Poslanec Peter Vilfan se je strinjal, da je bilo to "nesprejemljivo, nerazumljivo in nelogično dejanje". Opozoril je, da se je vse to zgodilo ravno v času, ko so se začeli tudi navzven kazati prvi pozitivni rezultati dela vlade. Bosančić je ob tem izpostavil tudi številne pozitivne ukrepe vlade na področju mladih.

Komentarjev 9