Slovenija
31 ogledov

Preveč so se nagradili

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
V enajstih domovih za starejše so si direktorji protizakonito izplačali prevelik del nagrade za delovno uspešnost.

Ministrstvo za delo je direktorje domov potem, ko smo začeli poizvedovati o zneskih nagrad, pozvalo, naj denar vrnejo. Če tega ne bodo storili, bodo sankcije, nam je zatrdila predstavnica za odnose z javnostmi na ministrstvu Aleksandra Klinar Blaznik. Kakšne, ni povedala.

Diskriminatorno
“Če bo treba, bom denar vrnila. A je diskriminatorno, da so vsi drugi zaposleni stimulacijo sproti dobili že lani, direktor, ki jo je za lani dobi letos, pa jo mora vrniti,” je kritična direktorica Doma dr. Janka Benedika Radovljica Sonja Resman; namesto dovoljenih 1.738 si je izplačala 5.214 evrov. Prav tako se vodji ilirskobistriškega doma Mariji Šlenc Zver zdi vračilo nagrade krivično.

Izplačane nagrade © Žurnal24 grafika

 
Z nagradami, ki so si jih izplačali, bi lahko direktorji poplačali vse delavce, za katere pa pravijo, da ni denarja. To meni prvi mož sindikata zdravstva in socialnega varstva Zvonko Vukadinovič, ki trdi, da večina domov zaposlenim ne izplačuje dodatkov za delo z dementnimi. Bolničarka, ki prejema 668 evrov neto plače in bi polovico delovnega časa prebila z dementnimi, bi za svoje delo prejela dodatek v višini dobrih 30 evrov na mesec. Omenjena nagrada, vredna več kot 5.200 evrov, bi zadoščala za dodatke 173 delavcem, ki delajo z dementnimi.

Spomnimo, da je sindikat zaradi neizplačevanja dodatkov nedavno zagrozil s stavko, a jo je pozneje preklical in napovedal tožbe. “Ministrstvo je dodatek priznalo in ga podpisalo. Če ministrstvo ni vedelo, kaj podpisuje in kaj dela, potem je treba Svetlika odstaviti,” je pribil Vukadinovič.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.