Slovenija
11 ogledov

Prevelik delež toksina v testeninah

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Umik testenin zaradi prevelike vsebnosti toksina.

Družba DM Drogerie markt Slovenija je po poročanju STA zaradi prevelikega deleža toksina s prodajnih polic umaknila 500-gramske testenine iz zdroba trde pšenice AlnaturA s številko šarže L.0259 PCM B, katerih rok uporabe je 16. september 2013.

Vse kupce omenjenih testenin Družba DM Drogerie markt Slovenija poziva, naj jih vrnejo v prodajalne DM, kjer jim bodo vrnili denar.

Testi so pokazali, da testenine AlnaturA z navedeno številko šarže vsebujejo prevelik delež toksina plesni DON (deoxynivalenol), ki se pojavi zaradi naravnih procesov v žitih. Vendar je delež toksina majhen in naj ne bi ogrožal zdravja, so sporočili iz družbe DM Drogerie markt.

Testenine z navedeno številko šarže je že umaknila AlnaturA, prav tako jih bo iz prodajaln umaknila in uničila tudi družba DM Drogerie markt.

Ostale testenine AlnaturA iz zdroba trde pšenice naj bi bile po zagotovilih družbe neoporečne.

Na DM policah je kupcem na voljo več kot 300 ekološko pridelanih bio izdelkov AlnaturA, ki naj bi izpolnjevali predpisane standarde BIO certifikata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.