Slovenija
17 ogledov

Prevent Global: 70 mio. evrov terjatev

Žurnal24 main
Do devetega novembra je bilo do podjetij Prevent Global in Prevent avtomobilski deli prijavljenih za nekaj več kot 100 milijonov evrov terjatev.

Devetega novembra je namreč potekel rok za prijavo terjatev v dveh stečajnih postopkih skupine Prevent: Prevent Global in Prevent avtomobilski deli. Stečajni upravitelj Boris Kastivnik je povedal, da vsi seznami niso popolni.

Do danes so za Prevent Global prevzeli 288 terjatev, od teh 182 terjatev delavcev (plače), ostalih sedem pa je terjatev sedmih bank, ostale pa so navadne terjatve. Skupaj naj bi bilo tako prijavljenih za okoli 70 milijonov evrov terjatev.

Ločitveni upniki (tisti, ki imajo terjatve zavarovane) so prijavili 45,5 milijona evrov terjatev. Stečajni upravitelj Kastivnik ocenjuje, da bi bile pri Prevent Globalu  terjatve poplačane v visokem znesku.

Pri Prevent avtodelih je bilo do danes prijavljenih 1217 terjatev, od tega je 1181 terjatev delavcev, ostale so druge. 32 milijonov evrov naj bi znašale vse terjatve, od teh je ločitvenih za 13,5 milijona evrov.

Komentarjev 1
  • privat 08:54 21.januar 2012.

    to so uspešni menađerji...kaj pa naši policaji?? okoli objektov hodijo kot klovni z opravičilom"nič ne znamo,nič ne moremo,nič ne smemo"...mi smo tukaj samo da dobimo plačo!