Slovenija
54 ogledov

Prevent Global na zatožni klopi

Zastopnik podjetja KCI, odvetnik Miha Šipec, pravi, da je bila pogodba s Prevent Žurnal24 main
Tožba. Jože in Matjaž Kozmus zaradi neizterjanih 360 tisoč evrov nad Prevent.

Narok. “Pogodba je bila veljavna, zagotovo je nista podpisala samo Jože Kozmus in njegov sin, temveč je bil na strani Prevent Globala podpisnik še en član uprave. Pogodba tudi nikoli ni bila preklicana,” je za Žurnal povedal odvetnik Miha Šipec, ki je na slovenjgraškem okrožnem sodišču včeraj zastopal podjetje KCI, ki je v lasti Matjaža Kozmusa (njegov oče Jože je nekdanji dolgoletni predsednik uprave Preventa).

KCI toži Prevent Global, ker mu ta dolguje 360 tisoč evrov za vzdrževanje informacijskega sistema. Včeraj sta bila kot priči zaslišana tudi Borut Meh in Ivan Majcen, prav tako nekdanja predsednika uprave. Zadnji je dejal, da se mu je zdela visoka vrednost pogodbe, sklenjene s KCI, sumljiva. Kdaj bo naslednja obravnava, sodnica še ni odločila, češ da bi morala počakati, ker je tudi Prevent Global medtem proti obema Kozmusoma vložil ovadbo zaradi suma zlorabe položaja in pravic.

“Če bi sodišče v vsaki pravdi čakalo, da je nek kazenski postopek končan, bi lahko to trajalo mnogo let,” ob tem opozarja Šipec, ki se z odločitvijo sodnice ne strinja in upa, da bo naslednji narok razpisan kmalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.