Slovenija
54 ogledov

Prevent: Olajšanje za 250 delavcev

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Preventove proizvodne in skladiščne prostore z opremo v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi bo najelo podjetje Boxmark iz Kidričevega. Na delu naj bi se najprej vrnilo 250 ljudi.

S tem se je v danes izdanem sklepu glede predloga stečajnega upravitelja Prevent Globala Borisa Kastivnika strinjalo Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu, ki je podalo soglasje za šestmesečni najem.

Sodišče je s tem tudi podprlo predlog Boxmarka, ki je stečajnemu upravitelju Prevent Globala podal predlog za najem prostorov v Slovenj Gradcu in Radljah za šest mesecev z možnostjo podaljšanja do zakonsko določenega roka.

Ob tem je Boxmark zagotovil, da bo na lokaciji v Slovenj Gradcu v najkrajšem času zaposlil do 250 delavcev, celotno proizvodnjo pa bo po vzpostavitvi zahtevanih pogojev proizvodnje, skupaj z delavci, prenesel v Radlje, je razvidno iz obrazložitve sklepa, ki ga je sodišče danes objavilo na Ajpesu. Boxmark bo za mesečni najem odštel 26.000 evrov.

Stečajna upravitelja Prevent Globala Kastivnik in družbe Prevent avtomobilski deli Grega Erman sta se glede najema Preventovih prostorov v času izvajanja stečajnega postopka pogovarjala tudi z družbo Prevent DEV, kot pogoj za nadaljnje sodelovanje pa postavljala rešitev doslej nerešenih zadev.

Vendar Prevent DEV do postavljenega roka ni podal ustreznega predloga. Podobno so potekali tudi pogovori z družbo Prevent Halog iz Lenarta, katere družbenik je Prevent DEV.

Z najemom dela Preventovih nepremičnin bo tako delo za zdaj dobilo vsaj nekaj od skupno 1260 odpuščenih delavcev Prevent Globala in družbe Prevent avtomobilski deli. Direktor Boxmarka Marjan Trobiš pa je v sredo za STA dejal, da če bo prišlo do najemne pogodbe, potem bodo lahko že v ponedeljek začeli zaposlovati prve ljudi, najkasneje v torek ali sredo pa bi lahko zagnali prve stroje.

"Računamo, da bomo lahko zagotovili več sto delovnih mest in to najprej na lokacijah v Slovenj Gradcu in Radljah ob Dravi," je dejal Trobiš, ki je ob tem dodal, da jih zanima tudi lokacija v Mirni, ki pa bo vključena naknadno, saj je trenutno prioriteta Koroška.

Trobiš je še povedal, da od predloženih načrtov niso odstopili, kar dolgoročno pomeni, da bodo zagotovili delovna mesta za vsaj pet do osem let. Ob tem ni izključil niti možnosti, da bi v prihodnosti delo dobili prav vsi, ki so bili doslej zaposleni v Prevent avtomobilskih delih.

Optimizem glede najema Preventovih prostorov pa je na novinarski konferenci po seji vlade danes izrazila tudi ministrica za gospodarstvo Darja Radić. Dejala je, da zadnje informacije kažejo na dobro odvijanje poslov, in če bo vse po sreči, bo nova družba, ki bo prevzela staro, v kratkem času začela znova zaposlovati delavce. "To je pozitivna informacija in upanje, da se v koroško regijo povrne optimizem," je dejala Radićeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.