Slovenija
8 ogledov

Prevent Pur v stečaj

Prevent Global nasprotuje stečaju Prevent Pura, a na skupščini prejšnji teden ni Žurnal24 main
Poslovodstvo želi stečaj, Prevent Global bi ga rad preprečil.
 
 

S stečajem so ogrožena delovna mesta, sicer pa proizvodnja teče normalno.

Vlado Zorman

 
Carsten Unverricht, eden od dveh direktorjev podjetja Prevent Pur, je v torek na Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu podal predlog za stečaj podjetja Prevent Pur, in sicer zaradi plačilne nesposobnosti podjetja.

“Ta odločitev me zelo preseneča in tudi skrbi, ker je bilo do konca tega leta delo zagotovljeno za vseh 170 delavcev,” pravi Vlado Zorman, sindikalist v skupini Prevent.

Predlog dokapitalizacije neresen
Prevent Global je v torek na poslovodstvo Prevent Pura podal zahtevo za sklic nove skupščine, na kateri bi lastnika odločala o dokapitalizaciji družbe, in sicer v višini 5,3 milijona evrov v denarju ali stvarnem vložku. Oba družbenika bi po predlogu Prevent Globala prispevala polovico navedenega zneska.

 

Polnila za sedeže

Proizvodnja. V podjetju Prevent Pur iz Pameč pri Slovenj Gradcu za Volkswagen izdelujejo polnila iz rezane pene za avtomobilske sedeže. Lastnika, ki obvladujeta enak delež podjetja, sta Prevent Global in Prevent Dev.

A v Prevent Puru so zanikali, da bi jim pred vložitvijo predloga za stečaj predstavili to zamisel. “Predloga ni mogoče oceniti kot resnega, saj gre le za modifikacijo točk, ki so že bile obravnavane na skupščini delničarjev družbe,” so sporočili iz Prevent Pura.

Drugi lastnik proti stečaju
Uprava Prevent Globala pa zagotavlja, da bodo sprožili vse možne pravne postopke, da bi preprečili začetek stečajnega postopka za Prevent Pur.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.