Slovenija
9 ogledov

Preventovci dobili plače

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Prevent Global je danes 1300 zaposlenim v krovni družbi in v družbi Prevent avtomobilski deli izplačal plače za april.

Svobodni sindikat v podjetju tako ne bo izvedel za 27. maj napovedane stavke, že sedaj pa opozarja upravo, naj plače za maj, ki morajo biti izplačane do 18. junija, zagotovi pravočasno, in sicer do 18. junija.

Glede na likvidnostne težave podjetja se pojavlja vprašanje, ali bo Prevent Global uspel zagotoviti izplačilo regresa za letos. Sindikati so namreč sklenitev dogovora o postopnem dvigu minimalne plače v podjetju pogojevali z izplačilom regresa do 30. junija letos.

Če regres ne bo izplačan v tem roku, bi glede na sklenjen dogovor morala družba minimalne plače dvigniti na zakonsko višje določeni znesek takoj. Dogovor o postopnem dvigu minimalne plače je bil sicer kršen že minuli teden z zamudo izplačila redne plače za april, vendar v svobodnem sindikatu to razumejo kot posledico objektivnih okoliščin, ki izhajajo iz pogodbe s kupcem, nemškim Prevent DEV. Prevent Global ima namreč s kupcem sklenjeno pogodbo, ki kot rok za plačilo opravljenega dela določa 25. v mesecu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.