Slovenija
65751 ogledov

Tudi trgovine z živili omejujejo delovni čas, tako bodo odprte odslej

nakupovalna košara
Trgovci bodo z jutrišnjim dnem uvedli krajši delovni čas.

Podjetje Hofer z jutrišnjim dnem uvaja krajši delovni čas z namenom izboljšanja preventive njihovih sodelavk in sodelavcev. Njihove trgovine bodo od torka, 17. marca 2020, odprte s skrajšanim delovnim časom. Spremembe veljajo do nadaljnjega. 

Novi delovni čas trgovin Hofer
Ponedeljek - sobota: 8.30 - 17.00
Nedelja: 8.30 - 12.00

Pripravljajo se tudi na sistem nadzorovanega vstopa v trgovine, s čimer bodo omejili število kupcev, ki bodo naenkrat v trgovini. Kakšna bo odločitev, bo znano po tem, ko bodo dobili navodila in usmeritve države. 

Bralec je z nami delil izkušnjo iz ene od Hoferjevih trgoin na Goriškem. Kot je dejal, so kupci v trgovinah zdaj veliko bolj previdni in upoštevajo navodila glede držanja razdalje. Veliko jih je bilo danes dopoldne v maskah in rokavicah. 

Spremembe tudi v Lidlovih poslovalnicah

Od torka, 17. marca 2020, pa do preklica bodo s spremenjenim delovnim časom poslovale tudi trgovine Lidl. Danes bodo odprte do 18. ure. 

Novi delovni čas trgovin Lidl
Ponedeljek - sobota: 8.30 - 18.00
Nedelja: 8.30 - 12.00

Spremembe tudi v Sparu

Z namenom razbremenitve zaposlenih bodo od jutri dalje novi delovni časi veljali tudi v trgovinah Spar in Interspar. Restavracije Interspar so od danes naprej zaprte. 

Novi delovni čas trgovin Spar
Ponedeljek - sobota: 10.00 - 18.00 (razen trgovine Ptuj Osojnikova, Kranj Zoisova, Velenje Kidričeva in Celje Glazija, ki se v soboto zaprejo po običajnem delovnem času)
Nedelja: 8.00 - 12.00 (trgovine Spar, ki so sicer ob nedeljah zaprte, ostanejo zaprte)

Novi delovni čas trgovin Interspar
Ponedeljek - sobota: 10.00 - 18.00
Nedelja: 9.00 - 15.00
 
Podjetje Spar Slovenija obvešča vse kupce, ki kupujejo v njihovi spletni trgovini, da "se navkljub podvojitvi naših kapacitet vsa časovna okna za dostavo/prevzem zasedejo že v roku ene ure po odprtju". Sistem nova okna za dostavo in prevzem generira ob polnoči. "Kljub temu vam ne moremo zagotoviti, da boste naročilo lahko oddali, saj to vsako noč poizkuša zelo veliko uporabnikov". Do umiritve razmer bo situacija žal ostala takšna, sporočajo. 

"Že danes vsi ukrepi"

Bralka iz Domžal je bila danes ob obisku supermarketa Tuš prijetno presenečena. Na vhodu je stal varnostnik, ki je nadziral število kupcev v trgovini. "Šele ko eden zaključi pri blagajni, v trgovino spusti drugega. Na oddelku sadja in zelenjave, tako kot vedno, zaščitne rokavice sedaj z dodatnim slikovnim nadpisom o obvezni uporabi. Tudi vodja poslovalnice prijazno opozarja kupce na obvezno uporabo rokavic. Na tem oddelku je strankam na voljo dezinfekcijsko sredstvo za roke," je opisala razmere v trgovini. Trgovina je bila po njenih besedah dobro založena. Na blagajni so kupci upoštevali zapovedano razdaljo, blagajničarke nosijo zaščitne rokavice, poleg tega pa je med njimi in kupci še pleksi steklo. 

V Tušu bodo odprti takole

Spremenjen delovni čas bodo uvedli tudi v Tuševih poslovalnicah. Za nemoteno oskrbo prebivalstva bodo v Tuš centrih odstali odprti supermarket, banka in lekarna Ostali njihovi najemniki do nadaljnjega zapirajo vrata. 

Z jutrišnjim dnem spreminjajo delovni čas, obenem pa zagotavljajo, da so zaloge zagotovljene in da bodo njihove trgovine tudi v prihodnje ustrezno založene. 

Novi delovni čas hipermarketov Tuš
Ponedeljek - sobota: 9.00 - 18.00
Nedelja: 8.00 - 12.00

Novi delovni čas supermarketov Tuš
Ponedeljek - sobota: 9.00 - 18.00
Nedelja: 8.00 - 12.00
Izjeme: Če so imele poslovalnice v soboto krajši delovni čas, kot je naveden, velja krajši delovni čas. Če je poslovalnica v nedeljo običajno zaprta, velja, da je zaprta. 

Novi delovni čas marketov
Ponedeljek - sobota: 9.00 - 18.00
Nedelja: 8.00 - 12.00
Izjeme: Če so imele poslovalnice v soboto krajši delovni čas, kot je naveden, velja krajši delovni čas. Če je poslovalnica v nedeljo običajno zaprta, velja, da je zaprta. 

Izjeme veljajo za Tuš market Rimske Toplice (ponedeljek - petek: 9.00 - 16.00; sobota: 8.00 - 14.00; nedelja: zaprto), Tuš Supermarket Slovenska Bistrica (ponedeljek - sobota: 8.00 - 18.00, nedelja 8.00 - 12.00) ter Tuš market Metlika, Tuš market Dom, Tuš Market Preserje in Tuš supermarket Ruše (ponedeljek - sobota: 9.00 - 16.00, nedelja: zaprto).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar Tarrisenta
    Tarrisenta 00:06 17.marec 2020.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite -- Bredhot.Com

  • kapibara1 20:14 16.marec 2020.

    Sam tejle na naslovni fotki, bi pa osebno vakcino dal..

  • fiston 17:02 16.marec 2020.

    Ni poanta samo v tem, koliko časa je trgovina odprta in koliko ljudi naenkrat je lahko noter. Pač odvisno je tudi od tega koliko je kaka trgovina velika. Morali bi dati tudi na tla oznake, kako naj se ljudje gibljejo ...prikaži več v trgovini, da gredo vsi v isto smer in vmes vzamejo kar rabijo, če se vsak sprehaja po želji, potem se lahko mimogrede srečata. Pa recimo med dvema kake 3 metre razlike, bolje več, ker ne moreš ravno onega 1,5 metra izmeriti.