Slovenija
7439 ogledov

Preverite prej, da ne boste predolgo čakali

potni list, osebni dokument Špela Mohorič
Na ministrstvu svetujejo, da preverite veljavnost dokumentov. Povprečna čakalna doba za izdajo nove potne listine ali osebne izkaznice je teden dni.

Na ministrstvu za notranje zadeve svetujejo vsem, ki bodo med božično-novoletnimi prazniki potovali v tujino, da preverijo veljavnost dokumentov. Če je ta že potekla, na ministrstvu svetujejo, da pravočasno vložijo vlogo za izdajo novega dokumenta. Povprečna čakalna doba za izdajo nove potne listine ali osebne izkaznice je namreč en teden.

Ker pa upravne enote, izdelovalec potnih listin in osebnih izkaznic Cetis ter Pošta Slovenije v času praznikov ne poslujejo oziroma poslujejo z omejenim delovnim časom in ker je zaradi potovanj v tujino pričakovati večje število vlog za izdajo osebnih dokumentov, se lahko čakalna doba tudi podaljša, so zapisali na spletni strani ministrstva.

Zato vsem, ki bodo v prihajajočih dneh potovali v tujino in nimajo potovalnega dokumenta oziroma jim v bližnji prihodnosti poteče veljavnost osebne izkaznice ali potne listine, svetujejo, da upoštevajo delovni čas Cetisa in Pošte Slovenije ter pravočasno vložijo vlogo za izdajo osebnega dokumenta. To lahko storijo tudi pred datumom poteka dokumenta.

Kako bodo delali?

Pošta in Cetis bosta 24. in 31. decembra poslovali po sobotnem delovnem času. Pošte, ki so ob sobotah zaprte, bodo odprte od 9. do 11. ure.

Cetis bo 24. in 31. decembra posloval od 6. do 12. ure. 27. in 30. decembra ter 3. januarja pa od 6. do 14. ure.

25. in 26. decembra ter 1. in 2. januarja pa bosta tako pošta kot Cetis zaprta. Slednji bo prav tako zaprt 28. in 29. decembra ter 4. in 5. januarja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.