Slovenija
8 ogledov

Preverjali bodo tudi planince

reševanje, gore, policisti MNZ
Preventivna akcija v Julijskih Alpah.

Policisti gorske policijske enote bodo danes v sodelovanju z nadzorniki Triglavskega narodnega parka na območju Julijskih Alp izvedli preventivno akcijo, s katero želijo izboljšati varnost v gorah.

V planinskih postojankah bodo preverjali, kako so oskrbniki seznanjeni s postopki obveščanja v primeru gorskih nesreč ter ugotavljali kršitve s področja varstva okolja in zakona o triglavskem
narodnem parku. "Posebno pozornost bodo namenili obiskovalcem gora, njihovi opremi, psihofizičnemu stanju in poznavanju osnovnih pravilih gorništva," je povedal Bojan Kos iz PU Kranj.

Akcija bo potekala tako, da se bosta policist in nadzornik iz Koče na Gozdu na Vršiču povzpela na Prisojnik in se z vrha po južni poti kasneje vrnila na Vršič.

Policisti bodo sicer vso turistično sezono izvajali kontrole izhodišč za gorske pohode, kjer bodo ljudi predvsem opozarjali na samozaščitna ravnanja in ugotavljali kako skrbijo za varnost svojega
premoženja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.