Slovenija
16 ogledov

Preverjeno: policija visi

Tla in stene objekta, v katerem dela koprska policijska uprava, res visijo, kaže Žurnal24 main
Postrani. Z libelo smo preverjali trditve o posedanju stavbe policijskih šefov.
Stavba je visela že takrat, ko sem še delal na Stavbeniku.
Zdravko Hočevar, direktor Rižanskega vodovoda

V petek je ekipa Žurnala24 vkorakala v stavbo koprske policijske uprave. Poleg običajnih novinarskih pripomočkov smo imeli s sabo vodno tehtnico. Prišli smo lastnoročno preverit navedbe, o katerih smo poročali v četrtek: da policijska stavba visi.

Meritve smo opravili v dveh pisarnah in v direktorjevi sejni sobi. Merili smo nagib sten, tal in miz. In kaj je pokazala libela? Mehurček meter dolge vodne tehtnice je odstopal za centimeter in pol od sredinskega položaja. Zgradba res stoji postrani in ni čudno, da nekateri zaposleni zatrjujejo, da “vidno visi”.

Posedanje ustavljeno
Meritev se je lotila tudi lastnica stavbe – koprska občina. Po naših neuradnih informacijah pa naj bi večmesečno spremljanje posedanja stavbe pokazalo, da na objektu, odkar so ga prevzeli policisti, ni bilo sprememb oziroma naj se ne bi posedal naprej.

“Stavba je visela že takrat, ko sem še delal v Stavbeniku, a nihče od nas, vsaj da bi jaz vedel, zaradi tega ni imel zdravstvenih težav,
” ob tem pove Zdravko Hočevar, direktor Rižanskega vodovoda.

Spomnimo, v objektu je imelo včasih sedež omenjeno gradbeno podjetje, tisti, ki delajo v njem zdaj, pa naj bi imeli vrsto zdravstvenih težav. Kar 70 odstotkov zaposlenih na policiji, ki so odšli na posebne zdravstvene preglede, naj bi na primer imelo težave s hrbtenico.

Kot morska bolezen
Sam sem imel na začetku nekaj težav, ki so me kot nekdanjega pomorca spominjale na začetek morske bolezni in sem jih dobro poznal. Zdaj pa je mimo,” pa nam je med merjenjem povedal eden od policistov.

Davkoplačevalci bomo sicer dolgoročno plačali za nakup nove policijske stavbe, kratkoročno pa 50 tisoč evrov za suhomontažno izravnavo tal, ki jo zahteva notranje ministrstvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.