Slovenija
13 ogledov

Previdni do zbliževanja

“Zelo malo časa si bom vzel za odločitev,” je pred sredinim zaključkom razpisa z Žurnal24 main
Koalicija. Socialni demokrati za sodelovanje z Bogatajem in SDS.

Predsedstvo občinskega odbora Socialnih demokratov (OO SD) je na torkovi seji prižgalo zeleno luč za vstop v koalicijo župana Mohorja Bogataja. Ker je na sodelovanje z njim pripravljena tudi SDS, se v Kranju prvič obeta tako imenovana rdeče-črna koalicija, okrog katere pa vlada negotovost.

Predvolilna obljuba
“Uresničujemo predvolilno obljubo, da smo pripravljeni delati za Kranj,” je odločitev predsedstva OO SD o sodelovanju z Bogatajem komentiral svetnik SD Beno Fekonja. Zaveda se, da to lahko pomeni tudi koalicijo z SDS, in čaka, kaj bodo prinesli nadaljnji pogovori. Njegova kolegica Nada Mihajlović zadržkov nima.

Bila bi podžupanja
Mihajlovićeva je prepričana, da ideološke razlike sodelovanja SD in SDS na občinski ravni ne bi smele obremenjevati. “Meni so prioritetna programska izhodišča. Ker sta si programa zelo podobna, sodelovanje z SDS verjetno ne bi bilo težko,” je dejala, priznala pa tudi, da ji je Bogataj ponudil mesto podžupanje s pooblastili, in da bo ponudbo v primeru vstopa v koalicijo sprejela.

Vprašajmo člane
Predsednik OO SD Stane Boštjančič bi z Bogatajem sodeloval, do koalicije SDS pa je precej zadržan. “Močno bom razmislil, ali v primeru koalicije z SDS ostanem v svetniški skupini. Za vsako ceno v tako koalicijo ne grem,” je dejal. Boji se tudi množičnega izstopa starejših članov iz stranke.

Zadržani tudi SDS

V SDS v sredo dopoldne z odločitvijo SD niso bili seznanjeni. “Mi smo se pripravljeni z županom pogovarjati o sodelovanju v sklopu našega programa. Od tu naprej se nismo odločali še o ničemer. To je vse, kar lahko povem,” je dejal predsednik mestnega odbora SDS Branko Grims.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.