Slovenija
18 ogledov

Previdno, da se ne ponovi nedelja!

Nesreča Postojna Tina Jojić
Burja v okolici Postojne znova nosi sneg na cesto. Pazite na cesti in pazite se mraza!

Na Prometno-informacijskem centru za državne ceste (PiC) opozarjajo, da v okolici Postojne burja povzroča nanose snega na vozišče. Zaradi tega je na primorski avtocesti med priključkoma Postojna in Razdrto oviran promet.

Vozite previdno, da se ne bi ponovila nedeljska nesreča, do katere je prišlo ravno zaradi nične vidljivosti.

Tudi drugod po državi so zaradi nizkih temperatur ponekod ceste po državi poledenele.

"Voznikom priporočamo previdno vožnjo, upoštevanje varnostne razdalje ter prilagoditev hitrosti voznim razmeram," sporočajo na Pic. Na njihovi spletni strani lahko spremljate vse aktualne podatke o razmerah na cesti.

Ognjemeti se bodo dobro videli

Dve opozorili pa so danes izdali tudi na Agenciji RS za okolje (Arso). Prvo se nanaša na mraz. Temperature se danes ne bodo dvignile nad 0 stopinj Celzija. Najnižje pa bodo jutri od -10 do -17 stopinj Celzija, v zatišnih legah tudi do -20.

Če ste se kljub nizkim temperaturam odločili silvestrovati na prostem, poskrbite, da boste primerno oblečeni in ne pozabite, da je ob uživanju alkohola občutek mraza manjši, kar lahko pripelje do tega, da ne zaznamo znakov podhladitve.

Drugo opozorilo Arsa pa se nanaša na burjo. Ta bo na Primorskem popoldan in zvečer na izpostavljenih mestih v sunkih lahko tudi presegla hitrost 100 km/h.

Vremenska napoved sicer obeta, da bomo lahko uživali v ognjemetih. Ponoči in jutri čez dan bo namreč delno jasno, več oblačnosti pa bo na vzhodu države.

"V petek bo večinoma sončno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Mraz bo nekoliko popustil. V soboto bo delno jasno, predvsem ponekod v vzhodni Sloveniji bodo prehodno možne rahle padavine," napovedujejo na Arsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.