Slovenija
20 ogledov

Previdno na cesti

Žurnal24 main
Po nižinah bo snega do pet centimetrov. Previdno na cesti! Po večini države so ceste zaradi padavin mokre in spolzke.

Današnje snežinke že povzročajo prve težave na cesti. Sneg se že oprijema cestišča ponekod na Gorenjskem in Koroškem.

"Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami, na odseku Trenta–Bovec pa je promet oviran zaradi poledice," so zapisali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste. Vozniki naj zato vožnjo prilagodijo razmeram.

Zaradi sneženja velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na cesti Ajdovščina–Col–Črni Vrh–Godovič.

Po nižinah do pet centimetrov

Sneg je bil napovedan predvsem za Gorenjsko, osrednjo Slovenijo, Notranjsko, Zasavje in del Dolenjske, so za zurnal24.si povedali na Agenciji za okolje RS.

Po nižinah bo zapadlo do okoli pet centimetrov snega, nad 500 metri nadmorske višine pa do deset centimetrov snega. Sneženje bo ponehalo sredi noči, tako da bo v petek že prevladovalo spremenljivo oblačno vreme.

alarm | Avtor: Meteoalarm Meteoalarm

Popoldne bo nastala kakšna kratkotrajna snežna ploha. Dnevne temperature pa se bodo gibale med -4 in eno stopinjo Celzija.

Na zadnji dan leta bo sprva precej jasno z meglo po nižinah, čez dan se bo oblačnost povečala, kljub temu pa bomo lahko ujeli kakšen sončen žarek. Suho vreme se bo nadaljevalo tudi zvečer, tako da bo vreme naklonjeno vsem tistim, ki boste novo leto pričakali na prostem.

Na prvi dan leta 2011, v nedeljo, se bo spet delno zjasnilo in nekoliko otoplilo. Sneg, ki bo zapadel danes zvečer, bo tako takrat postal zgodovina.

Nevarnost plazov

Kljub sneženju se sneg v gorah, kjer sicer ni veliko snega, na skorjasti podlagi ne bo dobro sprijel s starim, severozahodni veter pa bo na izpostavljenih mestih novi sneg spihal v zamete.

V petek se bo nekoliko okrepil severni do severozahodni veter, ki bo še prenašal sneg v zamete na južnih straneh grebenov in prelazov. Povečala se bo nevarnost snežnih plazov – zlasti v visokogorju. Nevarna bodo mesta z napihanim snegom, opozarjajo na Agenciji RS za okolje.

SODELUJTE

Pošljite nam fotografije zadnjega snega v tem letu. Uporabite spodnji obrazec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.