Slovenija
42729 ogledov

Tako se bodo danes gibale nevihte

Profimedia
Predvsem na zahodu in na jugovzhodu lahko ob nevihtah pričakujemo močnejše nalive, lokalno pa je možna tudi manjša toča.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

Na Agenciji za okolje RS ( Arso) nam napovedujejo plohe ali nevihte, ki se bodo do večera razširile nad večji del države. Po kratkem premoru namreč prihaja nova vremenska motnja. 

Po napovedih portala neurje.si, se bodo posamezne nevihte v hribovitih predelih pojavljale že v jutranjih urah in nato širile proti notranjosti države. 

Na zemljevidu je označeno območje, kjer bodo nevihte najbolj pogoste in kjer je pričakovati  povečano intenzivnost nalivov, vetra, lokalno pa tudi toče. "Predvsem na zahodu in na jugovzhodu lahko ob nevihtah pričakujemo močnejše nalive, lokalno pa je možna tudi manjša toča," so zapisali na portalu.

Dodatna previdnost ne bo odveč

"Pogoji niso tako izraziti kot v petek, saj je bistveno manj potencialne energije za nastanek močnejših neviht ali neurij, prav tako pa bo na razvoj le teh vplival okrepljen veter v višjih plasteh ozračja, saj bo onemogočal razvoj kakih izoliranih supercelic (obenem z izjemo JV manjka tudi striženje vetra na višini). Vseeno dodatna previdnost ne bo odveč," opozarjajo. 

Jutri bo sprva oblačno, zjutraj bodo padavine ponehale. Čez dan se bo delno razjasnilo, nastalo bo nekaj ploh. Na Primorskem bo še pihala večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem okoli 19, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem okoli 28 °C.

Vreme od 30. junija do 5. julija

V četrtek bo pretežno jasno. Postopno topleje bo. Petek bo še deloma sončen, predvsem v zahodnih krajih je popoldne možna kakšna ploha ali nevihta. Temperature bodo okoli 27 °C.

V noči na soboto in v soboto kaže na spremenljivo vreme s pogostejšimi padavinami. Od nedelje naprej se bo verjetnost za padavine zmanjšala, še vedno pa niso izključene posamezne popoldanske plohe ali nevihte. Nekoliko topleje bo, najvišje dnevne temperature bodo blizu 30 °C.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.