Slovenija
69 ogledov

Previsoke cene parkomatov

Kdaj bo Ljubljana dobila novih 500 parkomatov, v JP LPT niso povedali. (Foto: Bo Žurnal24 main
V petkovi ljubljanski izdaji tiskanega Žurnala pišemo: Razpis. Ponudnikom bodo omogočili oddajo novih ponudb.

Ljubljana. Ponudniki parkomatov bodo lahko oddali nove ponudbe, ker so bile zadnje za dobavo 500 parkomatov v naslednjih treh letih predrage, so sporočili iz Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice (JP LPT).

Posel je preprečila komisija
Spomnimo, da je razpisna komisija izbrala najcenejšo ponudbo podjetja Elbi v višini 2,3 milijona evrov, a je nato državna revizijska komisija po pritožbi Siemensa ugotovila, da Elbi ne izpolnjuje enega od razpisnih pogojev.

Siemens je bil sicer eden od petih ponudnikov, ki so se prijavili na razpis za dobavo parkomatov, s ponudbo v višini slabih treh milijonov evrov pa je bil tretji najcenejši. Tako njegova kot druge ponudbe, ki so bile za skoraj 700 tisoč evrov dražje od Elbijeve, so za JP LPT predrage. Siemens je bil tudi tisti, ki je dobavil prvih 150 parkomatov, ki so jih postavili v Mestni občini Ljubljana.

Parkomate v štiri soseske
Parkomate nameravajo po nakupu postaviti v soseskah Trnovo, Prule, Mirje in Bežigrad. Predvidena cena za uro parkiranja je 30 centov, stanovalci pa bodo lahko kupili letno dovolilnico za sto evrov, ki bo omogočala parkiranje, vendar ne bo zagotavljala parkirnega prostora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.